Atasözleri bir toplumun aynasıdır. Neden bugün bir atasözünü yazımın başlığı haleni getirdim ilk önce “Ağacın kurdu içinde olur” atasözünün bir anlamına bakalım.

Bu süzün anlamı; En yakınımızdaki kişiler veya topluluğun içinden kimseler bize beklemediğimiz bir şekilde ihanet eder. Bunları sinsice yapıp bizi bitirmeye çalışırlar.” Son zamanlarda iktidara yakınlıklarıyla bilinen bazı güruhlar mensup oldukları ya da mensupmuş gibi göründükleri partilerine çok büyük zararlar veriyor.

Bu hem iktidar hem de muhalefet partilerinde karşımıza çıkıyor. İktidar partisi Akp çevresindeki bazı yalaka takıma bakıldığında bu insanların partiye ne kadar zarar verdiğini her gün görüyoruz. Devletin ve hükümetin kendisine sağladığı imkanları halk için değil kendi egosu için kullananlar aslında en büyük zararı mensubu olduğu partiye veriyor.

***

Geçen gün bir sözde yazar çıkıp kin ve nefret söyleminde bulunuyor. Başka biri çıkıp muhtaç ve düşküne geber diyor. Şimdi bu fütursuzca yapılan tüm olanları tek tek yazarsak köşeler yetmez. İktidarı en çok yıpratan kendi içlerinde onlardanmış gibi gözükenlerdir.

Ne yapıyor bunlar partiye yakın kanallara çıkıp reise şirin gözükmek uğruna her türlü maymunluğu yapıyorlar. Reisin aslında bunların varlığından haberi bile yok.

Neden peki bu paylaşımları ve açıklamaları yapıyorlar bunlar kaostan ve klavye şövalyeliği ile ekran maymunluğu yaparak geçiniyorlar ondan. Darbeye teşebbüs eden her kim varsa bu ülkede elbette canla başla ona karşı geliriz. Hele seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yapılacak bir kalkışmada bu halk elbette karşılık verecektir.

***

Ancak yıllarca eşi FETÖ diye adlandırılan kanalda program yapan Noyan Hanım, "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır" diyor. Bu kadının ya ruh sağlığında bir problem var ya da gerçekten bir şeyler ima ediyor. Zaten güvenlik güçleri nerede bir terörist varsa hemen el ense ediyor. Senin tv kanallarından komşularına varacak kadar tehdit ve kin savurman ahlaksızlıktır.

Program yapımcısı da insanları hayvan yerine koyup müdahalede bulunmuyor. Sonra çıkıp özür diliyor. Benin de 2002’den 2020 yılına kadar üyesi olduğum akp büyük bir hızla irtifa kaybediyor. Neden kaybettiğini çok yazıp çizdik en önemli bir iki hususu buradan tekrar kayda düşmek istiyorum. Akp çok büyük bir hızla bu zihniyetleri partiden uzaklaştırmalı...

***

Ekranlarda bakanlığın yetki ve sınırlarına müdahale edenler derhal ihtar edilmeli. Klavye başındaki trollerden arındırılmalı, kifayetsiz mühterislerden kurtulmalı ya da kurtulma yollarına başvurması gerekir. Devletin gücünü eline alıp halkı azarlayan idareciler cezalandırılmalı. Parti teşkilatları halka inmeli dert dinleyip derman bulmalı.

Cumhurbaşkanı etrafındaki bazı ehliyetsiz ve liyakatsizler yerine cumhurbaşkanını her alanda bilgilendiren samimi kadrolar kurmalı. Kimin ağzını açsan son zamanlarda bu hükümetin bir dediği diğer dediğini tutmuyor oluyor.

Neden en basitinden maske olayında yaşananlar... Bütün bunların hepsi liyakatsiz kadroların yüzünden olmalı. Güç zehirlenmesinin anti zehirli neyse bir an önce bulunmalı yoksa gidişat iyi değil. Dost acı söyler... Bazıları koltuk uğruna her şeyi tozpembe olarak reise rapor edebilir ancak inanın reisi seven ona sadık ve ona doğruları söyleyendir.