Dünyanın gözü önünde Gazze’de soykırım yapmayı sürdüren İsrail’e karşı şuana kadar bir yatırım gerçekleştirilemedi.

DEVA partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün TBMM'de, haftalık değerlendirme toplantısı düzenledi. Babacan, bugün tam iki ayı dolduran İsrail'in Filistin'e yönelik orantısız saldırılarını ele aldı.

Babacan, değerlendirme toplantısında İsrail'in Gazze'de tam iki aydır gerçekleştirdiği soykırımda sivillerin listesini tek tek gösterirken gözyaşlarına hakim olamadı.

165 SAYFA ÖLÜM LİSTESİ

Listenin ilk 20 güne ait olduğunu ifade eden Babacan, Gazze'de 7 Ekim ve 20 Ekim arasında ölenlerin isimlerini açıklarken şu ifadeleri kullandı: "Bunlar ilk 20 günde, yani 7 Ekim ile 20 Ekim arasında ölenlerin isimlerinin listesi. 165 sayfa.. 6767 kişi her bir satır, bir hayat. Bu Filistin Devleti'nin Sağlık Bakanlığı tarafından adı tespit edilen ölenlerin listesi. Daha ismi tespit edilemeyen yüzlerce insan var. Ve bu sadece ilk 20 gün.

HEPSİ BİR CAN

Refik Özen: Kudüs'ün özgürlüğe kavuştuğunu göreceğiz Refik Özen: Kudüs'ün özgürlüğe kavuştuğunu göreceğiz

Dün itibarıyla tam 60 gün oldu. Bu liste yayınlandıktan sonra ölenlerin sayısı bu listenin iki katına çıktı. Yani hepsini eklesek 500 sayfa. Hepsi bir can. İsrail hükümeti ve ordusunun insanlık suçları ve savaş suçları daha da kabarmaktadır. Bu suçların failleri er ya da geç yargı önünde hesap verecekler."

Editör: Bilal Kayaaltı