ında yükselişi görecek.

Hükümet, enflasyonu düşürmek için aldığı önlemleri uygulamaya koyarken, işçilere yapılacak artıştan dolayı esnafın ve işverenin azami şekilde etkilenmesi için de çalışmalara hız verdi. Böylelikle vergi yükü işverenlerin üzerinden alınmış olacak.

2024 yılında, asgari ücretin yüzde 45 oranında artırılacağı tahmin ediliyor. Bu, asgari ücretin 5.130 TL artışla 16.532 TL seviyesine çıkartılacağı anlamına geliyor.

Asgari ücret, çalışma yaşamının temel bir taşı olarak kabul edilir. İşçilerin geçimlerini sürdürebilmeleri için en az ne kadar gelire ihtiyaçları olduğunu belirler. Aynı zamanda işverenlere, rekabetçi bir ortamda iş yaparken karşılaşacakları maliyetleri anlama fırsatı sunar. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücretin belirlenmesi sürecinde kritik bir rol oynar. Bu komisyon, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşur ve her yıl Aralık ayında bir araya gelerek takip eden yıl için asgari ücreti tespit eder.

Bakan Işıkhan'dan asgari ücretliyi üzen açıklama Bakan Işıkhan'dan asgari ücretliyi üzen açıklama

2023 yılında, asgari ücrete Ocak ve Temmuz aylarında iki ayrı zam yapılmıştı. Ancak 2024 yılında, enflasyonla daha etkili bir mücadele ve piyasa beklentilerinin daha iyi yönetilmesi amacıyla yılda sadece bir kez zam yapılmasına karar verildi. Bu karar, Türkiye ekonomisine güçlü bir itki sağlayacak gibi görünüyor ve çalışanlar ile işverenler için daha istikrarlı bir gelecek vaat ediyor.

Editör: Bilal Kayaaltı