Günümüzün en çok karşılaşan problemi her şeyin aslından uzaklaşmalıdır. Asıl kaybedildi mi de bun telafisi zor olur. Hatta geri getirilemez felaketlere yol açar. Nedir peki aslından uzaklaşmak. İnsan yaratılışı itibariyle mükemmel yaratılmıştır.

Ancak bunun farkında olmayıp kendi eliyle esfel-i safilin yani En aşağı yerde bulur kendini. Bazen insanın aslından uzaklaşması kendi elinde değildir onu ortam aşağılık seviyeye sevk eder. Bazı insanlar da adlından zerre kadar taviz vermez tıpkı altın gibi en pis ve kötü ortamda olsa bile bozulmaz. Geçen Cuma günü Her yıl 10 Ocak tarihinde kutlanan Çalışan Gazeteciler Günüydü.

Aslından uzaklaşmayan gazetecilerin onur günüydü. Bu kişiler hiçbir zaman kalemlerini eğip bükmeden yazılar yazdı haberler yaptı. Öte yandan yalakalıkta sınır tanımayan gazeteciler de bu günü kutladı. Nedir onurlu gazeteci ve yalaka gazeteci arasındaki fark, onurlu kişiliğiyle mesleğin etik kuralına olan bağımlılığıyla anılır.

Yalakalar ise siyasi iktidardan aldığı güç kesilince tarihin çöplüğünde yer bile bulamaz. Bugün bu zor ve kalemi hakkaniyetle oynatan az sayıda gazeteciler her zaman anılacaklar. Onurlu gazetecilik demişken şöyle bir bilgiyi de sizinle paylaşmakta fayda var; 2019 yılı verilerine göre 11 bin 157 gazeteci iş bulamıyor. 2003-2018 arasında 12 bin gazeteci yargılandı. Tutuklu gazeteci sayısı ise 91... Sadece 2019’da 59 gazeteciye 200 yıl ceza kesildi.

Erdoğan geç evlilikten şikayetçi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen gün bir konuşmasında aile kavramının önemini anlatırken, gençlerin evlilik yaşının ilerlemesinden ve bazılarının hiç evlenmemesinden yakındı.

Erdoğan, “Gençlerimizin evlilik yaşı ilerledi. Çoğu 30’u geçkin yaşta evleniyor. Kimi evde kalıyor” dedi. İnanın her insanın hayalinde mutlu bir yuva kurmak var. Hiç kimse keyfinden evliliği ertelemiyor. Bunun tek sebebi maddi olanak. Doğru dürüst eli ekmek tutmayan gençler nasıl evlenecek? Bunu sorgulamamız lazım. İş ve al sorunu çözülmeden eş sorunu nasıl çözülmez. Devlet diye bir şefkat kurumdan bahsediyorsanız bu ülkenin evlatlarına iş bulmalısınız. Ha iş bulamıyorsanız insanları evlenmiyor diye rencide de etmeyin. İşte tam da bu sorunlar yüzünden insanlar asıllarından uzaklaşıyor.

Ekonomik kriz her kesimi etkiliyor. Maddi sıkıntılar nedeniyle yerel ve ulusal basında 300’den fazla dergi ve gazete yayın hayatına son verdi kepenk kapattı.

Ekonomi öngörülemeyen hatalı politikalar sonucunda son derece kırılgan hale gelerek İflasları arttırdı. Millet borç yükü altında ezilmektedir. 2019’da 115 bin iş yeri kapandı. Şubat 2019'da işsizlik rakamları yüzde 14,7 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre mart ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Türkiye genelinde 4 milyon 544 bin işsiz var. Uzun lafın kısası “a” dan “Z”eye yani adaletten ziraate her şey adlından uzaklaşmış...