MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkan seçilen Özgür Özel'e sert tepki gösterdi.

Bahçeli'nin gündeminde Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultaya damga vuran 'hançer' çıkışı da vardı. Bahçeli, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurultayda genel başkanlığı kaybeden Kılıçdaroğlu'nun sırtımdaki hançerlerle seçime girdim itirafı gecikmiş bir açıklamadır. Kılıçdaroğlu'nun hançer itirafı beyhude bir sızlanmadır" ifadelerini kullandı.

SİYASET AHLAK REFORMUNA İHTİYACI VAR'

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Uçta yatıp ortada duranlar, suyu kesik değirmen gibi boşa dönüp duranlar siyaset ve samimiyet iddiasında bulunamaz. Siyaset soğuk tandırdan sıcak ekmek alma hesabı yapanların, yalanı kana kana içenlerin harcı olamaz. Kabuk bağlamış yaraları deşerek siyaset yapılamaz. Türk siyasetinin bir ahlak reformuna yeni bir kalkınma hamlesine ihtiyacı var. Buna da Milliyetçi Hareket Partisi muktedirdir.

Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı parlak bir geçmişi onurlu gelecekle buluşturuyor. Birileri gibi ülkü ve ülke sevdamızı pazarlık malzemesi görecek kadar ufalmadık. Biz milletimizin uğruna varlığımı adadık. Fildişi kulelerde milliyetçilik taslamadık, milletimizle aynı hizada durduk, millet biziz dedik.

Siyasi muhitler arası sürekli göçenlerle, çıkarlarının gemiyle yön değiştirenlerle ne işimiz olmuş ne de ilişkimiz olacaktır. Biz bakacak yüze basmayız, bastığımız yüze de asla bakmayız. Buz üstüne bina yapıp içine girenler ilk güneşte batacaklarını hesap edemeyen ahmaklardı.

KILIÇDAROĞLU'NA 'HANÇER' ELEŞTİRİSİ

Siyasi devşirmeler de hiç ara vermeden buradan oraya savrulup duracak. Kendi evindeki dolu testiyi görmeyip başkasının avucundan su içmeye kalkanların ne kandığı ne da doyduğu bakidir. Kılıcı saplayacak beden arayanlar günü geldiğinde aynı namertliğin kurbanı olacaktır.

CHP kurultayında genel başkanlığı kaybeden Kılıçdaroğlu'nun sırtımdaki hançerler ile seçime girdim itirafı gecikmiş beyhude itiraftır. Yanına geldiklerinde iyilik meleği olmadıklarını kendinin de bilmesi gerekiyordur. Kurultay kararını vermiş bize de hayırlı olsun demek düşmüştür.

Üzücü olan, Atatürk'ün kurduğu partinin kurultayında şehitlere rahmet dilemek yerine casuslara, kiralık gazetecilere selam gönderilmesidir.

DEMİRTAŞ ELEŞTİRİSİ

Teröriste selam veren sırtına ihanetin semerini vurmuş demektir. Demirtaş'a selam göndermek PKK'yı selamlamaktır. Biz Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerini inşa peşindeyiz. Küçülmüş siyasetçilerin zillet projelerine Türkiye'yi asla teslim etmeyeceğiz.

İkiyüzlü bir muhalefet anlayışı karşımızdadır. CHP yönetimine hakşim olan siyasi akıl hacizlidir. CHP yönetimine diyorum ki; Selahattir Demirtaş teröristtir. Ayrık otudur. Osman Kavala Sorosçudur, casustur ve cezasını çekecektir.

İYİ Parti'de istifalar devam ediyor İYİ Parti'de istifalar devam ediyor

FİLİSTİN AÇIKLAMASI

İsrail terörüne karşı Türkiye’nin duruşu sağlamdır. Duamız ve desteğimiz Filistinli kardeşlerimize yöneliktir. MHP’nin Sayın cumhurbaşkanımızın alacağı her karar ve politikanın sonuna kadar yanındadır.

Terörizmin ablukası, diplomatik gerilimler, siyasi oyunlar, yayılmacı politikalar, çözülmeyi bekleyen sorunlardan en önemlileridir. Yaygın ve yoğun adaletsizlik küresel vicdanı yaralamaktadır. Yüz binlerce mazlumun içler acısı hali insanım diyen herkesi derinden sarsmakta.

Katılaşan sosyal ilişkileri gözden geçirdiğimizde milli bekamızı can pahasına koruma sorumluluğumuz daha iyi anlaşılacaktır. Köprünün altından artık çok su geçmiştir. Devir artık Türk devridir.”

Editör: Bilal Kayaaltı