Ramazan Bayramı'na 3 gün kala  bayram tatlıları tezgahlardaki yerini alırken, imalathaneler gelen talebi karşılayabilmek için tam kapasite çalışıyor. Bayram süresince Türkiye genelinde 6 bin ton baklava tüketilmesi öngörülüyor.

UCUZ ÜRÜNE YAKLAŞMAYIN

Binadan atlayan adam, cadden geçen şahsın üzerine düştü Binadan atlayan adam, cadden geçen şahsın üzerine düştü

Baklavacılarda hummalı mesai artarak sürüyor. Talebi karşılamak için tam kapasite çalışan imalathanelerde mağaza satışlarının yanı sıra online siparişlere yetişmek için de emek harcıyor. Sektör yetkilileri, bu bayramda yaklaşık 6 ton baklava satışı öngördüklerini söylerken, merdiven altı ürünlere itibar edilmemesini öneriyor. Ucuz fiyata satılan baklavaların alınmamasına dikkat çekiyorlar.

EMEKLİLER VE ASGARİ ÜCRETLİ ALAMAZ

Girdi maliyetlerindeki artıştan dolayı fıstıklı baklava 750 ile 850 TL arasında satılırken, cevizli baklava ise 600-700 liraya satılıyor. Sektör temsilcileri, Antep fıstığı rengine benzeyen bezelyeden elde edilmiş ve ucuza baklava satanlara itibar edilmemesini öneriyor. Emeklilerin ve asgari ücretle çalışanların fiyatlardaki anormal artıştan dolayı tezgahları süsleyen baklavaları seyretmekle yetiniyor.

Editör: Bilal Kayaaltı