Geçenlerde bir açılış programında ana muhalefet partili bir hanımefendi gündem oldu. İsminin Sevgi Kılıç olduğunu öğrendiğimiz bu kişi meclis üyesi. Kişi yasalar çerçevesinde dilediği partide siyaset yapabilir. Fakat yasalar her koşulda vicdanımızın kontrol noktası mı?

Bu hanımefendi üzerinden “vitrin mankeni” diye benzeri tartışmalar aldı başını gitti. Sosyal medya reformcuları yine tartışmanın merkezindeydi. Herhalde ana muhalefet partisinde üst sıralara çıkmak için başörtülü olmak avantaj oldu. Tabi bir de tüm ülke “Sevgi Kılıç” diye birini tanıdı. Bu kişi üzerinden gelişmeler bakalım ne gösterecek.

Hey gidi günler… Bir zamanlar laiklik karşıtı diye her türlü zalimliği reva görenler, meclis kürsüsünde yemin ettirmeyenler iyi takiyye yapıyor. Bu arada tabi ki kişilerin nasıl fikirleri değişiyorsa, siyasilerinde değişebilir. Ancak benzeri tutumları milletin gözüne sokmadan önce eğer samimiyse özür diler, mağdurlardan helallik ister, yoluna devam eder. Diğer türlü kimse kusura bakmasın ama tek kelimeyle samimiyetsizler…

***

Sene 2021 ve gerçekten başörtü tartışmasına şahit olmaktan rahatsızım. Lakin tartışmalı bir cümle de olsa Sezar’ın hakkı Sezar’a. Netice de Aramca bilen kaç tane bilirkişi var ki, Hz. İsa’nın aslında ne demek istediğini doğru anlamış olsunlar.

Velhasılı bu ülke 10 yıl önce başörtüsü tartışmalarının odağıydı, bugünse dev markalar tesettür modası peşinde. Çok değil 2018 yılında gerekçesi bizzat açıklanarak, başörtülü olduğum için işe alınmadım. Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden birinin Ar-Ge biriminde, iş başvurusu için gelen CV’lerde başörtüsü varsa direk çöpe atıldığını, üst düzey çalışanlarından birisi ifade etmişti. Şimdi ben bizzat şahit olduğum bu olayları nasıl yok sayabilirim?

***

Evet kardeşim bu ülkede başörtü takıntısı olan bir sığır sürüsü var. Öve öve bitiremediğimiz İngiltere de başörtülü polis varken, senin ülkende hala yasaktı. Ve kamuoyunda başörtülüler için bir itibar mücadelesi verenlerin başında da mevcut iktidar geliyor. Aksini savunmak komik olur.

Ve son olarak, endişelenmeyin. Kimse temizlik personeli alırken başörtüsüne bakmıyor. Öyle ki bilhassa tercih sebebi de olabiliyor…