Türkiye’de bebe çocuk konfeksiyon üretiminin yüzde 70’ini gerçekleştiren, 4 bine yaklaşan firma ve 80 bin çalışandan oluşan büyük bir sektörü temsil eden Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (BEKSİAD) yönetimi, çalışmaları ve gelecek dönem hedeflerini açıkladı.

 “60 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ”

2003 yılında kurulan BEKSİAD’ın bu sene 20. yılını kutladığını, zaman içinde başkanlar ve yönetim kurulları ismen değişse de BEKSİAD’ın motivasyonunun hala ilk kurulduğu günkü gibi olduğunu söyleyen Yıldız, “Belki şehrin doğusunda olduğumuz için yaptıklarımız, ilgililerin dışında pek bilinmiyor olabilir ama dünyanın neresine giderseniz gidin, bebe ve çocuk konfeksiyonu deyince BEKSİAD ve Vişne Ticaret Bölgesi biliniyor. 4 bine yaklaşan firma ve 80 bin çalışandan oluşan devasa yapı, ülkemiz bebe çocuk konfeksiyon üretiminin yüzde 70’ini gerçekleştirirken, bölgemizden dünyanın 60’dan fazla ülkesine ihracat yapılıyor” şeklinde konuştu.

BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız konuşmasının devamında BEKSİAD’ın üyelerine yönelik sürdürdüğü faaliyetleri ile eğitimden sosyal sorumluluğa kadar gerçekleştirdiği çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

 NİTELİKLİ ELEMAN VE MALİYET ARTIŞLARI VURGUSU

Genel ekonomik konularla ilgili de değerlendirmelerde bulunan BEKSİAD Başkanı Yıldız, “Evet tekstilin parlayan yıldızı durumundayız, bölgemizden dünyanın 60’dan fazla ülkesine ihracat gerçekleştiriliyor, 80 bin kişi istihdam ediyoruz ama doğrusunu söylemek gerekirse global ekonomide yaşanan sıkıntılar bizleri de etkiliyor. Hemen kuzeyimizde Rusya ile Ukrayna arasında yaklaşık 2 yıldır bir savaş devam ediyor. Güneyimizde de işgalci İsrail soykırıma varan saldırıları ile masum insanları katlediyor. Dünyadaki ekonomik dalgalanmalar, Çin’in agresif tarzı, maliyetlerin yükselmesi, nitelikli elemana ulaşamama gibi sorunlar sektörümüzün güncel handikapları. Bu koşullara rağmen, bizler ülkemizin parlak geleceğine olan inancımızla faaliyetlerimize devam ediyoruz, edeceğiz de. Çünkü bizler ‘Türkiye Yüzyılı’na yatırımla, üretmekle destek vereceğimize inanıyoruz” dedi.

 ÖMER YILDIZ GÖREVİNİ DEVREDECEK

25 Aralık 2023 Pazartesi günü Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği’nin genel kurul toplantısının yapılacağını açıklayan Başkan Ömer Yıldız, “BEKSİAD’ın bu günlere gelmesinde büyük emekleri bulunan kurucu başkanımız Nihat Alpay’a, sonraki başkanlarımız Rıdvan Güler’e ve Halil Atalay’a, onların yönetim kurullarında görev yapan değerli arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Aslında ben de gerek yönetim kurulu üyesi, gerekse başkan yardımcısı olarak üç başkanımla da birlikte çalıştım ve son 3 dönemdir de başkanlık görevine bulunuyorum. Artık ben de görev süremin sonuna geliyorum. 25 Aralık Pazartesi günü yapacağımız BEKSİAD’ın genel kurulunda, bugüne kadar büyük bir onurla üstlendiğim başkanlık görevimi tamamlayacağım. İnanıyorum ki bu sene kuruluşunun 20. yılına ulaşan BEKSİAD, başta üyelerimiz olmak üzere sektörümüz ile Bursamız ve ülkemiz ekonomisine katkı anlamında bundan sonra da başarılı çalışmalara imza atmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

Yıldız daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız bir soruyu cevaplandırırken, “Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle beklentilerimizin altında bir yıl geçirdik. 2024 zor geçecek deniyor. Son düzenlenen iki fuarda gördük ki 2024’te iş olacak ama bizler gaza basmayacağız, temkinli hareket edip herhangi bir hasar almadan yılı tamamlayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Editör: Bilal Kayaaltı