Merinos AKKM’de düzenlenen ve 2023-2025 dönemi için Servet Yılmazın başkanlığa seçildiği Genel Kurula, Yıldırım Belediye Başkan Vekili Selim Yolgeçen, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Metin Şenyurt ile Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş’un yanı sıra MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Alparslan Şenocak, kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile yöneticileri ve BEKSİAD’ın geçmiş dönem başkanlarıyla üyeleri katıldı.

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan, son üç dönemin başkanı Ömer Yıldız, gerçekleşen hain saldırıda şehit olan 12 askerimize Allah’tan rahmet dileyerek başladığı konuşmasında “BEKSİAD 2003 yılında kuruldu, yani bu sene 20. yılımızı kutluyoruz. Aslında BEKSİAD kurulduğu gün gibi aynı heyecanla, aynı motivasyonla çalışmaya devam ediyor. Başkanlar ve yönetim kurulları değişse de bizim motivasyonumuz asla değişmiyor” dedi.

“SEKTÖR 20 YILDA BÜYÜK GELİŞİM GÖSTERDİ”

Bebe çocuk konfeksiyon sektörünün son 20 yılda büyük bir gelişim gösterdiğini ifade eden Ömer Yıldız, “Sektörümüz tekstilin parlayan yıldızı olarak üretimden ihracata ve istihdama kadar Bursamız ve ülkemize katkı sağlamaya devam ediyor. Vişne Ticaret Bölgesi olarak adlandırılan bölgemiz, dünya çapında tanınan bebek çocuk giysileri üretim ve satış merkezi oldu. Junio Show fuarlarımızdan yurtdışı heyetlere BEKSİAD Akademik kapsamında üyelerimizin gelişmesine yönelik yaptığımız eğitimlerden sosyal sorumluluk çalışmalarına karar hemen her alanda sektörümüze katkı vermeye çalıştık. Bir çok kurum ve kuruluşla ortak projeler gerçekleştirdik. Salt ekonomik bir dernek olarak kalmadık. Bir yandan ekonomik faaliyetlerimizi yürütürken diğer yandan da medeniyetimizden aldığımız ilhamla sosyal faaliyetlerde de ön saflarda yer aldık” şeklinde konuştu.

Bebe çocuk konfeksiyonu sektörünün nitelikli ve eğitimli insanlarla gelişeceğine inandıklarını ve bu doğrultuda doğrultuda meslek liseleri ve üniversitelerle protokoller yaptıklarını da sözlerine ekleyen Ömer Yıldız konuşmasını, “Bugün BEKSİAD’ın 11. Olağan genel kurulunu yapıyoruz ve bugün bir görev değişimi olacak. Bugüne kadar büyük bir onurla üstlendiğim başkanlık görevimi tamamlıyorum. BEKSİAD’ın bugünlere gelmesinde emeği geçen başta kurucu başkanımız Nihat Alpay, sonraki başkanlarımız Rıdvan Güler ve Halil Atalay ile onların yönetimlerinde görev almış tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. 6 yıldır beraber çalıştığım ve her birinden razı ve memnun olduğum yönetim kurulundaki arkadaşlarıma hassaten teşekkür ediyorum” diyerek tamamladı.

“BEKSİAD’IN YILDIRIM’DA ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYOR”

Genel Kurulun protokol konuşmaları bölümünde değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Alparslan Şenocak, “BEKSİAD bir çok sektöre rol model olmuş önemli bir başarı hikayesidir ve bu başarının altında birlik ve beraberlik yer almaktadır. Bu birlik ve beraberliğin devamlılığı da çok önemlidir” şeklinde konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş da, sektörün BTSO’da 8 Meclis üyesi ve 20’ye yakın komite üyesiyle temsil edildiğine işaret ederek, “Ben de bu sektörün temsilcisi olarak BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yapıyorum. Metin Şenyurt da BTSO Meclis Başkanlık Divanı’nda.  BEKSİAD üretim, istihdam ve ihracat faaliyetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluğu ve yardımları nedeniyle de her zaman öncü olmuştur ve olmaktadır. Deprem bölgesine de en büyük yardımı yine BEKSİAD yaptı. Genel ekonomik konjonktür kaynaklı bazı sıkıntılar söz konusu. Bu sıkıntıları da birlik beraberlik içinde el birliği ile aşacağız. Biz de Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak gerek Ur-Ge ve gerekse kümelenme çalışmaları kapsamında Junio Show fuarlarına 43 ülkeden 11 bin ziyaretçinin katılımını sağladık” dedi.

Önceki dönem başkanlarından Halil Atalay’ın Divan Başkanlığı, Mustafa Savaş ve Muhammet Ali Varol’un da Divan Üyeliği yaptığı Genel Kurulda BEKSİAD’ın 2021-2023 dönemi faaliyet raporu, mali tabloları ve denetleme kurulu raporu müzakere edilerek kabul edildi.

“BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR”

Tek liste ile gidilen BEKSİAD’ın 11. Genel Kurulunda Servet Yılmaz’ın başkanlığındaki liste oy birliği ile seçildi. BEKSİAD’ın yeni başkanı Servet Yılmaz yaptığı teşekkür konuşmasında, “Beni ve arkadaşlarımı bu anlamlı göreve seçtiğiniz için şahsım ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum. Köklü ve başarılı bir dernekte başkanlık yapacak olmak benim için onur ve gurur verici bir durumdur. Bu görevin aynı zamanda büyük bir sorumluluk olduğunun da bilincindeyim. Yeni dönemde ben ve arkadaşlarım derneğimizin değerleri, gelenekleri ve amaçları doğrultusunda bu onurlu görevi yerine getirip devraldığımız bayrağı daha da ileriye taşımaya çalışacağız. Büyük bir aile olan BEKSİAD, 20. yılına ulaşmanın gururunu bizlere yaşatırken, geleceği doğru kurgulamak adına geçmişten geleceğe köprü olmaya devam edecektir. Birlikte kuvvet doğar sözünden yola çıkarak tüm üyelerimizi, meslektaşlarımızı ve iş ortaklarımızı bu süreçte yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

Yapılan seçim sonucunda 2023-2025 dönemi için Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği yönetimi şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Asıl Üyeler: Servet Yılmaz, Mehmet Bayezit, Faruk Yılmaz, Ali Çil, Selahattin Duman, Asım Reşit Malkoç, İsmail Çolak, Ali Albayrak, Yunus Doğru, Yasemin Er, Yalçın Uslu, Cüneyt Bircan

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Ayşe Ergül, Ömer Faruk Özkaymak, Mehmet Aşnı, Serkan Çetintaş, Muhammed Ali Varol, Zafer Altaş, Feyiz Köroğlu, Mustafa Dil

Denetleme Kurulu Asıl Üyeler: Mehmet Raif Uzunboy, Ömer Faruk Çevik, Fatih Gürses

Denetleme Kurulu Yedek Üyeler: Orhan Yedikardeşler, Adem Çolak, Alaeddin Arta

Disiplin Kurulu Asıl Üyeler: Mustafa Yılmaz, Kaşif Kaşifoğlu, Ali Azizoğlu

Disiplin Kurulu Yedek Üyeler: Mustafa Savaş, Hasan Ertürk, Eray Acar

Editör: Bilal Kayaaltı