Bursa’mız uzun yıllardan beri rant uğruna, ehliyetsiz yerel idareciler eli ile planlanmadan, rasgele, hormonlu bir şekilde çarpık büyümeye devam ediyor!

O kadar çarpık büyüdü ki ; trafik içinden çıkılamaz hale geldi, yeşil alanlar yok edilerek, nefes alınamaz hale getirildi.

Yine uzun yıllardan beri yeterince ana arter, yol açılmadı, artan nüfus ve araçlarla beraber, daracık sokaklarda insanımızın da ruhu daralmaya devam ediyor. Ailelerin kendilerini ve çocuklarını götüreceği, oyun oynatacağı, hava aldıracağı yeşil ve sosyal donatı alanları oldukça sınırlı.

Yerel yöneticilerimiz ufku geniş, ileriyi görebilen insanlar olarak, yaşanabilir bir Bursa’yı planlayıp, kamulaştırmalar yaparak yollar, yeşil alanlar tesis etmeleri gerekirken, sadece parsel bazında plan tadilat kararlarını belediye meclislerinden geçirerek, halkı da unutarak, yandaşlarını ve yakınlarını memnun etme telaşında oldular.

Cumhurbaşkanımız, birkaç yıl önce Bursa’ya geldiğinde “yüksek binaları görmek istemiyorum, yapılaşma yatay olsun” dediği halde, sanki bu görüşüne inat, o günden sonra sayıları hızla artarak, şehrimiz yüksek kulelerle işgal edilmeye devam ediyor.

Bursa’mıza ihanet edilmeye devam ediyor, gelecek nesillere hesap veremeyeceğiz. Ben yaptım oldu zihniyeti hızla terk edilmeli artık! Olması gereken akademisyenler, uzmanlar, bilirkişiler, odalarımız ve eski belediye başkanlarımızın hepsi bir masaya oturarak, Bursa’yı kurtarma adına, Bursa’nın bir sanayi ya da tarım şehri mi?

Yoksa bir kültür veya tarih şehri mi?

Ya da hepsi birden mi olacağına herhangi bir rant düşünülmeden bir an önce karar verilerek, bundan sonrası için de değişmeyecek kırmızı çizgiler çekilerek ve ardından da doğru yatırımlar yapılarak, uzun yılların cehaleti ve ihaneti ile komalık hale gelen Bursa’nın yaralarının bir an önce sarılması en doğru hareket olacaktır.

Çocukluğumuzdan beri “YEŞİL BURSA” olarak tanınan şehrimiz artık maalesef “BETON BURSA” olarak anılmaya başlandı.

Aslında bana göre hiç de zor olmayan bir istek. Yerel yöneticilerimiz, şehrin yönetiminde söz sahibi olanlara duyurumuzdur. Bizden istemesi. Umarım yine kulaklar tıkanmaz! Şahsım ve rantı değil önce Bursa’mızı düşünen insanlar olarak, geleceğimiz için bizler yeniden “YEŞİL BURSA”mızı istiyoruz.Zor bir istek değil, sadece biraz gayret lütfen. Çünkü biliyoruz ki, bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar!