En önde duranlarla, arka sıralardakiler, aynı kefene sarılıyor, gülüm!

Çok uzun yazarak canınızı sıkmayacağım ama acıtabilirim!

Cinnet geçirtenlere inat, insanlık adına adım atan, ‘yere düşünlerden biz sorumluyuz’ diyerek, kitap okuyanlara soruşturma açmayı aklından bile geçirmeyen; bakanın, vekilin, paşanın, falanın, filanın önünde eğilip bükülmeyen Savcı Özgür Katip Kaya, artık yok!

Bursa Adliyesi’nde görev yaptığı sırada odasının penceresine gelen kuşları, kenarda, köşede bir yudum ekmek için çöpleri karıştıran köpeklerin feryadını duyacak kadar asil bir adamdı Savcı Bey.

Şimdi iyi dinleyin, korona denilen asrın belasını, mazlumların feryadını duyamadığımız, bananeci davrandığımız için başımıza musallat eden Allah şahittir ki…

Tayini çıkıp Türkiye’nin bir ucuna gittiği halde, bir gecede fakirleşenleri, işini kaybettiği için elektrik, su ve doğal gaz faturalarını ödeyemeyenleri görüp, gözlerini yummayan Özgür Katip Kaya, Bursa’da yüzlerini görmediği, tanımadığı onlarca vatandaşın duasını aldı, borçlarını ödedi.

Görünmez kahraman oldu, kötülüğe çelme attı.

Bilinç kaymasına, gaflete izin vermedi, aymazlık ağlarını yırta, yırta insanlığı parlattı.

Öyle dualar aldı, öyle sevinç gözyaşları dökülmesine sebep oldu ki, anlatsam sadece vicdan sahipleri mendil tutar ağlar.

Ekonomik sıkıntı içine düşenlerin mutfak masrafları, faturaları, ev kiraları için bana gönderdiği paralarla ilgili, ‘bu iş ikimizin arasında. Allah bilsin yeter. Eğer ben ölürsem arkamdan söylersin, sağlığımda asla’ demişti.

Evet, Savcı Özgür Katip Kaya, dönmemek üzere göçtü bu dünyadan.

Arkasında tanımasa da onlarca kişinin ağlayarak yaptıkları hayır dualarını da aldı gitti.

Alıp götürebileceğimiz başka neyimiz var ki.

Söyleyin neyimiz?

Emanet tabut, kefen ve üzerimize atılan topraktan başka!

İyilik yapanları isim vermeden de olsa çokça anlatmak, iyilik insanlarının kuyusunu kazmaya çalışan müptezellerin utanması için büyük bir eylemdir.

Ve unutmayın, insanın mutluluğuna vesile olan tek şey, yere düşeni kaldırmak, gariplerle paylaşmak, fakirliğin ortadan kalkması için duvarları yıkmaktır.

Onlarca metal yorgunu devlet görevlisinin olduğu bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde, durumdan vazife çıkaranların, toplumu doğru anlamda yönlendiren, örnek olanların sayısının artması ümidiyle...

Özgür Katip Kaya, hepimiz için kocaman bir örnekti, gizli ve evrensel bir kahraman, dirilmenin sembolüydü.

Ben sadece Bursa’da olanların bazılarına şahit oldum. Ya diğerlerine şahit olan, kayda geçiren Allah ondan razı olsun…

İnna lillah ve inna ileyhi raciun …