Geçenlerde yazmıştım.

Bursa’nın belirli semtlerinde, meydanlarında vatandaşı ayaküzeri dolandıranları, iyi niyeti suiistimal edenleri gündeme getirmiştim.

Yazının çıktığı gün, Bursa polisi 6 kişiyi gözaltına almış, 2 kişinin yakalaması da olduğu için çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi.

Tabi bu şehir eşkıyalarının sayısı bir hayli fazla olduğu için, kosayla biçsen bitmiyorlar.

Yine…

Kent Meydanı’nda, Osmangazi metro istasyonu, Çarşamba pazarı caddesi, Şehreküstü, Fevzi Çakmak’ta vatandaş farklı yöntemlerle dolandırılıyor.

Ve bu şahısları gören insanlar, yaptıkları utanmazlığın farkında oldukları halde, ‘siz ne yapıyorsunuz’ baskısı oluşturmaktan acizler!

***

Mesela, bu dolandırıcılar Çarşamba Caddesi girişinde bulunan Mili Eğitim Müdürlüğü önünde durdurdukları yurttaşlara  mini Türk bayrağı hediye ediyorlar. Ardından da bir dakikanızı rica ediyorum diyerek, 4 yaşında bir kardeşimiz yarın ameliyat olacak, gönlünüzden ne koparsa, diyerek vatandaşı amiyane tabirle koparıyorlar!

Bu ahlaksızlar, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde böyle işler yaparken, o koskoca binaya giren, çıkanların duyarsız davranışları, aslında ne hale geldiğimizi apaçık anlatıyor.

***

Neyse, dolandırıcı takımını görünce elimi, kolumu bağlayıp çekirdek çıtlatacak kadar kalpsizleşmediğim için 155’i aradım, adresi söyledim, eşkal verdim, ihbarda bulundum ama ekip gelesiye kadar bu arkadaşlar oradan uzaklaştılar. Çünkü yaptıkları işin suç olduğunu bildikleri için tedirginler.

Şu hususun altını çizeyim, Kent Meydanı'nda bulunan Yunus polisleri, eşgalini veriğim vatandaşa kimlik sorduklarını da belirtmek isterim.

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı’ndan kamu adına ricada bulunuyorum.

Lütfen gereğini yapınız, bu adamlar masum insanları dolandırıyor.

Vatandaşın canını yakıyorlar.

Vali Yakup Canbolat’a bir kere daha seslenmek istiyorum.

Aynı zamanda,

Bursa Emniyet Müdürü Tacettin Aslan’dan da bir isteğim olacak; sokak timleri bu ahlaksızları tanıyor, ne dümenler çevirdiklerini biliyorlar. Zaten, emrinizde çalışan polis kardeşlerimiz yukarıda da belirttiğim gibi Ekim ayında bu çakallara operasyon yaptılar, savcının karşısına çıkardılar.

Buradan Bursa’da ikamet edenlerden de bir isteğim olacak.

Lütfen, Allah rızası için bu şahısları gördüğünüzde polise ihbar edin, mahalle baskısı oluşturun.

Herkes bilinçlenmez, dikkat etmezse…

Böylesi ölü soyucuların önüne geçemeyiz.

Çünkü onlar bu gün böyle, yarın başka türlü dolandırmaya devam edecekler.