Zaman zaman Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, insani değerlere dikkat çekiyor; bu adımı bazen cenaze merasimlerinde, bazen de sosyal medya hesabından yapıyor.

Örneğin Erbaş’ın şu ifadeleri hiç aklımdan çıkmıyor, aynen aktarıyorum: “Biliyoruz ki fert ve millet olarak çocuklarımıza karşı en temel sorumluluğumuz, onları hiçbir ayrım yapmadan en iyi şekilde yetiştirmek ve onlara güzel bir dünya bırakmaktır.”

Erbaş Hoca, bu mesajı önce kendi personeline, yani namaz kıldırma memurlarına veriyor!

'Alın uygulayın, görev yaptığınız camilerin dışına taşın, mahalleliyle, esnafla, gençlerle iç içe olun. Hz. Peygamber’in örnek hayatını önce kendiniz tatbik edin, ardından da vatandaşı kucaklayın, uyandırın, mevlit peşinde koşmayın, şov yapmayın’ diyor.

Gelin görün ki bu kurumun içinde, mutlaka birçok kıymetli hocalarımız olmakla birlikte, hala verilen evrensel mesajı algılayamayanlar da var!

Yani Diyanet’in çatısı altındaki bazı müezzin kayyum, imam hatip olarak görev yapan birtakım hocalar, işgal ettikleri makamın Peygamber mesleği olduğunun farkına varamıyor!

***

Hatırlayanlarınız vardır mutlaka, Osmangazi ilçesi Gazcılar Caddesi'nde bulunan Bedir Cami’nde görevli imam İsmet Kılıç’ı aynı camide görevli müezzin kayyum Selim Z, haftalık izin mevzuundan dolayı imam odasında tartaklamış, yaşanan skandalın ardından iki maaşlı namaz kıldırma görevlisi, soruşturma kapsamında farklı camilere gönderilmişti.

Ne acı değil mi?

Tabi bu hadise olmadan önce, yukarıda işaret ettiğim hususların şuuruna varamayan müezzin Selim Z, görev yaptığı caminin cemaatini de canından bezdirmiş, camiye küstürmüş. Mesela, mahallede 70 yıldır ikamet eden, belki 40 yıldır aynı camide huzur bulan beyefendi insanları bile ibadethaneden soğutmuştu.

Bu arada cemaatte, sivil toplum bilinci olmadığı için bu ‘zavallıya’ demokratik yoldan haddini bildiremediklerini de üzülerek ifade etmeliyim.

Yaşanan utanca dönecek olursak…

Bursa Müftüsü İzani Turan

Yazımın ardından Bursa Müftüsü İzani Turan, gereğini yapacağını dile getirmişti. Sağ olsun, Hz. Peygamber’in utanç duyacağı hareketler yapan, tavırlar sergileyen müezzin Selim Z, Bedir Cami’ndeki görevine son verildi. Başka bir ibadethaneye gönderildi. Keşke, bu şahıs hiçbir camide görev yapmasaydı, Diyanet’in farklı kademlerinde değerlendirilmiş olsaydı ama olmadı!

Her şeye rağmen, uyarılarımızı dikkate alan Müftü İzani Turan’a teşekkür ediyoruz. Ayrıca, kısa süre önce Osmangazi Müftülüğü’ne atanan Mehmet Uzun’un da, Allah’ın evlerini tebdili kıyafetle ziyaret edip, cemaatle, mahalleliyle samimiyet köprüleri kurduğunda, karanlıkları aydınlatacağını düşünüyorum.

***

BURSA’DA SKANDAL ORTAYA ÇIKMAK ÜZERE

Devletin mazlumlara, sokakta kalmışlara uzattığı eli, bizim mahalle derneği yapıyor diye algı oluşturan, Sosyal Hizmetlerin gönderdiği yemekleri bizim derneğimiz ayarlıyor algısı oluşturan, görevini suistimal edip kötüye kullanan, camide toplanan paraları zimmetine geçirdiği iddia edilen…

Bursa’daki bazı siyasetçileri, sorgulamayı beceremeyen bazı köşe yazarlarını. Kentimizdeki bir merkez ilçe belediye başkanının iyi niyetini suistimal eden…

Ramazan ayı geldiğinde, kapı kapı gezerek zenginlerden iftar sofrası için yüklü miktarda ‘zekat’ para toplayıp, bu paraları cebe indirdiği belirtilen Osmangazi ilçesindeki bir muhtar…

Bursa Cumhuriyet Savcılığına şikâyet edildi, suç duyurusunda bulunuldu.

Muhtemelen hakkında dava açılacak ve bu ahlaksızın ipliği pazara çıkacak.

Kısacası.

Savcılarımız ve yargıçlarımız büyük bir skandalı ortaya çıkarmak üzereler.

Allah; korkusuz, yürekli insanların sayısını arttırsın.