Kent Meydanı’nda, Osmangazi metro istasyonu, Şehreküstü, Fevzi Çakmak’ta ellerini, kollarını sallayarak vatandaşı pervasızca dolandıranlar peydahlandı.

Kiminin elinde bir dosya, kimisinde ise kedi maması paketi.

Gözüne kestirdikleri insanların iyi niyetini yardım derneği adı altında, valilikten izin aldık yalanıyla sömürüyorlar.

Mesela, Bursa’nın en hareketli alanlarından birisi olan Kent Meydanı’nda, ellerinde küçük kedi maması paketiyle, gözlerine kestirdikleri genç kızların, kadınların önüne geçerek, şehir eşkıyası gibi, ‘yardım etmek ister misiniz, sokak hayvanlarına mama parası topluyoruz, biz kurumuz, derneğiz’ diyerek dolandırıyorlar.

Geçen cumartesi günü, sırt çantalı, beysbol şapkalı iki kişi, yukarıda dikkat çektiğim şekilde Bursa’nın tam ortasında, Kent Meydanı’nda bir köşesinde Çevik kuvvet polisi, diğer tarafında ise resmi polis aracını bildikleri, gördükleri halde vatandaşın canını yaktıklarına şahit oldum.

Bitmedi, bu meydanı izleyen mobese kameralarını bildikleri halde edepsizlik yapıyorlar!

Bazı duyarlı vatandaşlar, ‘biz 155’i arıyoruz ama değişen bir şey olmuyor’ dediler.

Hatta resmi polis aracında görevli memura durumu izah ettim, ‘başka kişilerde bu şahıslardan şikayetçi oldular, ekiplere haber verdim’ dedi.

***

İşin garip yanı da…

Bu dolandırıcılara, gözlerine kestirdikleri kurbanların birçoğu, ‘yahu, siz kim oluyorsunuz da kedi maması parası topluyorsunuz, dergi satıyorsunuz’ demiyorlarmış.

Şimdi Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu utanmazlığa bir an önce son vermeleri gerekiyor.

Ben, kedi maması yardımı adı altında vatandaşı dolandıranlardan biriyle muhatap oldum, “kimin adına bu işi yapıyorsunuz?” deyince de bocaladı ve yanımdan uzaklaştı.

Bursa’nın merkezinde vatandaşın iyi niyeti suiistimal edilerek soyulması asla kabul edilir bir şey değil.

Hele tarih ve turizm şehrinde.

Bursa’nın adının farklı şekilde anılmasını kabul edemeyiz.

Vali Yakup Canbolat’tan bazen ricada bulunuyoruz; bu kentin şehremini olduğu için. Tebdili kıyafetle işaret ettiğim bölgeleri gezdiğinde ne demek istediğimi anlayacaktır.

Biz bu kentte yaşıyorsak, kimsenin haksız yere burnunun kanamasına, dolandırılmasına, eziyet görmesine, psikolojisinin bozulmasına razı olamayız.

Huzurun tesisi için elimizi taşın altına koymalıyız.