Derneğin dijital ortamda yaptığı toplantıya ilk etapta katılan, ASGD Adana, Bursa, Ceyhan, Çorum, Elazığ, Karabük, Kocaeli, Kayseri ve Sakarya Şube Başkanları Alinur Aktaş’ı şiddetle kınadı.

VİCDANLAR TAHRİP OLDU!

ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan’ın şahsında, derneğe yaşatılan mağduriyet travmasından ötürü ‘Geçmiş olsun’ dileklerini paylaşan Şube Başkanları, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, kamusal sorumlulukla hareket etmeyerek Anadolu’nun vicdanını tahrip etmiştir” dediler.

Başkan Aktaş’ın ASGD Tesisleri’ni yıkarak sadece derneğin düşmanlarını sevindirdiğini vurgulayan ASGD Şube Başkanları, Genel Merkez ile Genel Başkan İbrahim Erdoğan’a güven ve desteklerinin tam olduğunu vurgulayarak şunları söylediler:

TESİS YIKILIR, DAVA YIKILMAZ!

“Bu karar ile sadece tesisimizi yıkmışlardır. 30 yıllık hak hukuk mücadelesinin içinden gelen derneğimizin heyecan, azim ve kararlılığını yıkabilmeleri asla mümkün değildir.

Kurulduğu 1992 yılından beri karşılaştığı her türlü zorluğu ve engeli aşan ASGD, bu sınavdan da çok daha güçlü bir şekilde çıkacaktır.

ASGD gücünü Anadolu’dan alan dağ gibi bir meslek kuruluşudur. Bugüne kadar bu gücünü yeterince göstermeyişinin nedeni, Anadolu insanının her zaman sağduyulu ve vakur bir duruşu sergilemesidir. Hiç kuşkusuz bundan böyle de öyle olacak ancak vicdansız yüreklere de haddini bildirmekten geri durmayacaktır.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, adında ‘ANADOLU’ olan bir büyük derneğin, genel merkezinin Bursa’da bulunmasının önemini kavrayamamış olması, özellikle iktidar partisi açısından çok acı bir talihsizliktir.

Sonuç olarak alınan ve uygulanan yıkım kararı ile Başkan Alinur Aktaş, Anadolu’nun tarafsız vicdanını yaralayabileceğini akıl edemeyerek, temsil ettiği AK Parti’ye de zarar vermiştir ki, derneğimiz bugüne kadar her siyasi görüşten insanı bağrında toplamıştır.

Burada daha kötü olan ise; Aktaş’ın, Bursa Büyükşehir Belediyesi adına ASGD’ye verdiği restorasyon sözünü yerine getirmemiş olmasıdır. Devlet adına veya bir kamu kurumu olan belediyeler adına verilen sözler, vatandaşın nezdinde en kutsal sözdür.

Verildiği halde tutulmaması, o sözü veren devlet adamı veya kamu görevlisinin temsil ettiği devletin veya kurumun manevi şahsiyetini yıpratır, yaralar.

ASGD’ye verilen bu sözün tutulmamış olması bir günah; üstüne üstlük tesisin sorgusuz sualsiz yıkılması ayrıca bir büyük günahtır.

Anadolu’da zaten çok zor koşullar altında görev yapan biz çileli gazeteciler olarak, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı şiddetle kınıyor, hiç kimsenin kabul edemeyeceği bu vicdansızlığını Allah’a havale ediyoruz.

Bilinmelidir ki; ASGD, eskisinden çok daha güçlü bir biçimde yoluna devam edecektir. Derneğimizin Anadolu’daki neferleri olarak bundan hiç şüphemiz yok ve elimizden gelenin daha fazlasını seferber etmeye de hazırız.”

ASGD’nin dijital platformda yaptığı toplantıya, Genel Başkan İbrahim ERDOĞAN’ın yanı sıra ilk etapta; Adana Şube Başkanı Mustafa BOZ, Bursa Şube Başkanı Hilmi ÇETİN, Ceyhan Şube Başkanı Şahin ÖZER, Çorum Şube Başkanı Halil ÖZTÜRK, Elazığ Temsilcisi Mehmet DUMAN, Karabük Şube Başkanı Semih GÜLEN, Kayseri Şube Kurucu Başkanı Mustafa CENGİZ ve Şube Başkanı Yavuz NAVRUZ, Kocaeli Şube Başkanı Orhan BALCI ve Sakarya Şube Başkanı Ali Fikri AŞIK katıldı. Toplantının moderatörlüğünü Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerinden Genel Başkan Yardımcısı Ömer AYDOĞDU yaptı.

Editör: Haber Merkezi