Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde dün gerçekleşen İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeliği seçiminde Osmangazi Belediyesi meclis üyelerine yer verilmesi Bursa gündemine oturdu. Mecliste yapılan toplantıda kendi adaylarının listeden çıkarıldığını öğrenen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Alinur Aktaş’a tepki gösterip, oturumu terk etmişti.

Osmangazi Beleidye Başkanı Mustafa Dündar

Yaşananları skandal olarak değerlendiren geçmiş dönem MHP Osmangazi meclis üyesi Cemil Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar Komisyonu seçimlerinde Osmangazi Belediye meclisinde iktidar ve muhalefet partilerine mensup meclis üyelerinin olmayışını büyük eksiklik olduğunu söyledi.

Cemil Aydın

‘HAKSIZLIK VE TALİHSİZLİK’

Cemil Aydın, Büyükşehir meclisinde yaşananların Osmangazi adına şansızlık ve haksızlık olduğunu belirterek, “Dün (23 Haziran) yapılan Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar Komisyonu seçimlerinde Osmangazi Belediye Meclisinden iktidar ve muhalefet partilerine mensup meclis üyelerinin olmayışı Osmangazi adına büyük bir eksikliktir. Çok kısa önce Bursa'ya müjde olarak açıklanan 7 projenin tamamı ve de Bursa'nın en büyük ilçesi olması nedeniyle normal süreçte de gündeme gelen imar uygulamalarının çoğu Osmangazi'de gerçekleşmektedir. Projelerin takip, teknik ve meclis süreçlerinde, başkanlıkların diyalog ve görüş alışverişinde ilçe belediye meclis üyesinin komisyondaki varlığı önemli ve gereklidir. Bu durum Osmangazi adına şanssızlık, talihsizlik ve haksızlıktır. Umarım en kısa sürede düzeltilme yoluna gidilir” şeklinde ifadeler kullandı.

Editör: Haber Merkezi