Pandemi döneminde vatandaşın ödeyeceği elektrik, doğalgaz ve su faturalarının ortalama fiyat alınacağını sözü verilmesine rağmen, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin su faturalarına yaptığı artışa olan tepkiler devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Nilüfer İlçe Başkanlığı, İzmir yolu üzerinde bulunan Merve cami önünde su faturalarındaki artışla ilgili basın açıklaması düzenledi. ‘ Artık yeter, faturalı soyguna son’ ifadelerinin yer aldığı dev pankart altında Alinur Aktaş sert sözlerle eleştirildi.

‘ZULÜM SONA ERENE KADAR, EYLEMDEYİZ’

Su faturalarına yapılan artışla Bursalıların soyulduğunu belirten CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, şunları söyledi: “Fatura zulmü son bulana kadar mücadelemiz devam edecek. Bursalılar Büyükşehir Belediyesi tarafından adeta soyuluyor. İnsanlar evine ekmek götüremiyor. Pandemi döneminde ortalama ücretlendirme yapılacağı söylenmişti ama kimse sözünde durmadı. Buradan Aktaş’a sesleniyorum, fatura zulmü sona erene kadar eylemlerimiz, mücadelemiz devam edecek. Bu böyle bilinsin’ diye konuştu. Yılmaz, CHP Bursa örgütüne katılımlarından dolayı teşekkür etti.

‘BÜYÜKŞEHİR’İN BORCUNU BURSALILARA ÖDEDİYORLAR’

Basın açıklamasına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal; "Bursa Büyükşehir Belediyesi doğru, bilimsel ve halktan yana yönetilmediği için borç batağına girmiş durumda. Bütçesinin iki katı kadar borcu var. AK Parti'li belediyelerin yaptığı bu borcu neden Bursa halkı ödemek zorundadır. Yaşanan bütün sorunlar AKP ve Saray Rejiminin salgın dönemini bile fırsata çevirme ahlakıdır. Bu adaletsizliklerden kurtulmanın tek yolu AKP ve Saray Rejimini hem Türkiye genelinde hem de yerel yönetimden indirmektir" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi