Coronavirüs tedbirleri kapsamında yurdun 81 ilinde çeşitli önlemler alınmaya devam ederken, ÇGD Bursa Şubesi, kamuoyunun habere ulaşması için evde kalamayan muhabir ve kameramanlara maske, eldiven ve çeşitli malzemeler dağıtacak. Şube Başkanı Rabia Deniz, önümüzdeki pazartesi günü hazırladıkları koruyucu yardım paketlerini dağıtmaya başlayacaklarını söyledi.

‘ZOR KOŞULLARDA ÇALIŞIYORLAR’

Rabiz Deniz, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 'Bu süreçte evden çalışma imkanı olan meslektaşlarımızın iş yerlerine gitmesinin zorunlu tutulmamasını, sağlığı önceleyen bir iş yeri politikası, vicdan ve vizyonu beklediğimizi duyurmuştuk. Bursa'da yayımlanan birçok gazete ve haber sitesinde evden çalışma sistemine geçildiği, televizyonlarda ise nöbetçi sistemle çalışıldığı bilgisini aldık. Üyelerimiz adına sağlığı önceleyen bu kararı alan kurum yöneticilerine teşekkür ediyor, diğer kurumlara örnek olmasını diliyoruz. ÇGD Bursa Şubesi olarak dışarıda çalışmak zorunda olan muhabir ve kameramanlara maske, eldiven vb. malzemelerin bulunduğu bir paket hazırlayacak ve pazartesi gününden itibaren dağıtımını gerçekleştireceğiz. Herhangi bir mağduriyete yol açmamak için bu süreçte ulaşamadığımız arkadaşlarımız 0554 723 91 10 numaralı telefondan yönetim kurulu üyemiz Onur Fidansoy ile iletişime geçip isim yazdırabilirler’ dedi.

İLİMDAROĞLU ÇAĞRI YAPMIŞTI

Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz gün mesleğini zor koşullarda yaparak halka doğru haberin görüntülerini ulaştıran gazeteci Nevruz İlimdaroğlu, sosyal medya hesabından ülke genelinde bazı belediyelerin ve gazeteci derneklerinin maske ve eldiven dağıttığını duyurmuş, Bursa’daki belediyelerin ve gazeteci örgütlerini de göreve davet etmişti.

İşte İlimdaroğlu’nun o paylaşımı:

Editör: Haber Merkezi