Cildin ihtiyaçlarını çok iyi belirleyen ekibi ile daha salona ilk adım attığınız andan itibaren size güven veriyor. Cilt bakımı, dolgu, botoks, lazer epilasyon, kaş kaldırma vs vs hizmeti veren, kalitenin adı Essee Güzellik Merkezlerinde, 11 Mart’ta tanıştığımız ve ülkemizi ciddi anlamda etkilemeye başlayan coronavirüsle nelerin değiştiğini Essee’nin sahibi Türkan Sevinç’ten dinlemeye hazırsanız, röportajımıza başlıyoruz…

Özel Röportaj: Sevinç ÇELEBİ

Günümüzde artık güzel görünmek bir zorunluluk haline dönüştü. Ancak dünyaya kök söktüren coronavirüsle bu anlamda da pek çok değişti…

19 yıl önce ilk güzellik merkezini kuran ve bölgenin en iyi merkezlerinden birinin işletmecisi olan Türkan Sevinç, kadınların bakımlı olmalarının yanı sıra erkeklerin de artık bakımlı olmak istediğini söyledi. Peki coronavirüsle neler değişti….. 

Türkan Hanım… Koronavirüs sebebiyle bir süre işyerleriniz kapalı idi, neler yaptınız bu süreçte?

Maalesef dünyaya kök söktüren covid 19, ülkemizi de her anlamda çok fazla etkiledi. Bu yüzden müşterilerimizin sağlığı için, henüz genelge yayınlanmadan işyerlerimizi kapattık.

Ve izin verilince yeniden işbaşı yaptınız, neler söyleyeceksiniz?

Evet… 2 ay aradan sonra kısıtlı olarak yeniden çalışmaya başladık diyebiliriz. Aslında bana kalsa toplum sağlığı için bayramdan sonra açılmayı tercih ederdim. Ancak müşterilerden açmamız yönünde istek gelince açtık…

İş yerlerinizde dezenktefe çalışmalarını nasıl gerçekleştiriyorsunuz?

Aslında corona öncesi ve sonrasında bizim için çok fazla farklılık olmadı. Çünkü bizim sektörde hijyen zaten çok önemli. Normalde de maske kullanılıyor ve bütün sarf malzemelerimiz tek kullanımlık. Şu an bunlara ilave olarak siperlikli maske, nano estetiysen önlüğü ve el dezenfektanı kullanımına başladık.

Yeni çalışma düzeninde nasıl önlemler alıyorsunuz?

İlave ettiğimiz siperlikli maske, nano estetisyen önlüğü ve sosyal mesafeye dikkat etmenin dışında, teması minimize etmek adına saatte bir kişi almaya başladık. Ateş ölçümü yapılıyor ve Güzellik Merkezimize maskesiz kişi almıyoruz. Ayrıca tüm işlemleri değil, sadece lazer epilasyonla sınırlıyız şu an için.

Bu süreçte müşteri düşüşü yaşandı mı peki?

Hayır. Kaldığımız yerden devam ediyoruz.  Düşüş yok, lakin bizlerin olduğu gibi gelenler de tedbirle ve  virüsten dolayı tedirgin.

Hizmet alanınızda neler var?

Essee Güzellik Merkezlerimizde başta lazer epilasyon olmak üzere, cilt bakımı, dermapen, kalıcı makyaj, kavitasyon, iğneli epilasyon ve plastik cerrahlarla anlaşmamız var. Dolgu, botox, örümcek ağı yapıyoruz.

Hangi alanda düşüş hangi alanda artış var?

Hiçbir uygulamada düşüş yok. Sadece genelge gereği kısıtlı olarak çalışıyoruz.

Fiyat politikanız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Tabi ki… Essee Güzellik Merkezlerimizin en önemli iki özelliği:

Kaliteli hizmet ve uygun fiyat. Bu ikisi bizim başlıca önceliğimiz.

Öyle ki merkezlerimize gelenlere müşteri dahi demek istemiyorum. Her biri bizim için ailemizin üyesi ve onların memnuniyeti her şeyden önce gelendir. Para bizim için sıralamada üçüncü, hatta dördüncü sırada.

Bir çok ürüne zam geldi. Bu zamlar sizin sektörde de hissedildi mi?

Hem de çok fazla! Yüzdeye vurursak, en az 300 ila 500  arasında zam geldi. Bu da bizi ciddi anlamda zorladı ve zorlamaya da devam edecek…


Koronavirüs döneminde bir çok kişi ders çıkardığını dile getiriyor. Sizdeki durum nedir. Yeni dönemde ne gibi değişiklikler yapmayı düşünüyorsunuz?

Coronavirüs sadece bizi değil dünyayı değiştirdi. Basta şer olarak gördüm, sonra “ Vardır elbet bunda da bir çok hayır” dedim ve şahsi fikrim, öyle de oldu! Yasamanın, sağlıklı olmanın ne kadar değerli olduğunu anladım.

Bir kez daha iliklerimize kadar anladık ki, şu fani dünyada çalışmanın, paranın, zenginliğin dışında, sağlık gibi paha biçilmez bir zenginlik var! 

Sağlıkla ve Essee Güzellik Merkeziyle güzelliğinize güzellik katın..

Herkese sağlıklı güzel günler ve Hayırlı Bayramlar diliyorum.

Sevgiyle

Editör: Haber Merkezi