Bursa’da kurulu Kalbi Selim Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, sessiz sedasız hayata geçirdiği yardım projeleriyle dikkat çekiyor. Sadece Bursa’da değil dünyanın değişik bölgelerindeki mazlumlara da el uzatan dernek, hayırseverlerin desteği ile kimsesizlerin imdadına yetişiyor. İşadamlarının yanı sıra gıda firmalarının desteği ile Bursa’nın değişik semtlerindeki kimsesiz yetimlerin sofrasını lezzetlendiren Kalbi Selim Derneği, bazen yetimleri baştan aşağı giydiriyor bazen de sokakta kalanlara ev kiralayıp eşyasını düzüyor.

Sıvasız hanelerde  din, dil, mezhep ve milliyet ayrımı yapmayan Dernek, aylarca kursaklarından et geçmeyenlere et, kahvaltılık malzemesine hasret kalanlara peynirden sucuğa, yumurtadan kaymağa muhtelif gıda malzemesi ulaştırıyor.

‘GÖNÜLLERE DOKUNUYORUZ’

Hafta sonu Bursa’nın Orhaneli ilçesine bağlı köylerde yetimlere bir dizi yardım ulaştıran Kalbi Selim Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları, çalışmaları hakkında bilgi verdi. 2014’de kurulan derneğin gönüllüler vasıtasıyla kentin en ücra köşesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştığına dikkat çeken İpekçioğulları, hayırseverlerin destekleriyle fakirlerin umudu olduklarını dile getirdi. Reklam kaygısından uzak hareket ettiklerini anlatan Dernek Başkanı Osman İpekçioğulları, yardımları özellikle gece saatlerinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi. Bu sayede gönüllere dokunduklarını kaydetti.

‘9 AYDIR KAHVALTI YAPAMIYORUZ’

Yardımları dernek gönüllülerinin adrese teslim ettiğini anlatan İpekçioğulları şöyle devam etti: “Hedefimiz gerçek ihtiyaç sahibini hayırseverle buluşturup garibanın derdine derman olmaktır. Bazen karşılaştığımız manzaralar bizleri gözyaşlarına boğuyor. Geçenlerde bir kahvaltı malzemesi götürdüğümüz evde karşılaştığımız 10 yaşındaki çocuk, ‘Abi vallahi, tam 9 aydır evde kahvaltı yapamıyoruz, yumurta yiyemiyoruz’ demesi yüreğimizi dağladı. Bizler, evlerde sıcak yuvalarımızda otururken aynı kentte yakacak odun kömürü bulamayan, sofrasına bir katık koymaya gücü yetmeyen insanların olduğunu unutuyoruz. Hafta sonu gittiğimiz köyde de benzer mahzaralar gördük. Yaş pasta götürdüğümüz bir evdeki minik Yaren, ‘9 yaşındayım ilk kez doğum günü kutluyorum’ demesi yüreğimizi sızlattı” dedi.

‘ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLSÜN’

Dar gelirlilerin sıkıntılarına kökten çözüm getirmek çaba sarf ettiklerini belirten Osman İpekçioğulları, “Yardım faaliyetlerinde önceliği çocuklara veriyoruz. Onlar gülerse dünya güler. Önce çocukların yüzünde gülümseme görmeliyiz. Yardımlarımız şehrimizle sınırlı kalmıyor. Türkmen kamplarına yardımlar gönderiyoruz. Gıda firmalarının desteği ile sucuktan, kaymağa, salamdan sosise lüks kahvaltı yardımlarını da Bursa’mızdaki gariban sofralarına ulaştırıyoruz. Hatta bir firmamız binlerce kutu dondurma bağışında bulundu. Biz de bu yardımları vakit geçirmeden anlık olarak dağıtıyoruz. Soğuk hava depolarımızdan, hazırlık bürolarına kadar derneğimiz organize olmuş durumda. Pandemi döneminde işini ve aşını kaybetmiş insanların elektrik faturalarını ödüyoruz. İş adamlarıyla koordineli çalışarak, işsiz kalanlara iş buluyor, kendi ayakları üzerinde durmaları için çözüm üretiyoruz. Son bir senede yaklaşık 80 bin liralık fatura ödenmesine dernek olarak vesile olduk. Tam 7 senedir kentimizin her köşesindeki yetimlere el uzatmaya çalışıyoruz. Bazen karşılaştığımız manzaralar bizi de çaresiz bırakıyor” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi