Kamu Sen Bursa’da kamuoyunun takdirini kazanan hizmetleriyle tanınan Selçuk Türkoğlu, düzenlediği basın toplantısında 19 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek İYİ Parti Bursa İl Kongresi'nde il başkan adayı olduğunu açıkladı. Miting havasında gerçekleşen toplantıda Türkoğlu’na partililer yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

‘ADALET VE HAKKANİYET BİZİM YOLUMUZ’

Basın toplantısına İdlib şehitlerini anarak başlayan Selçuk Türkoğlu, şunları söyledi: ‘Bugün bizi yalnız bırakmayan dostlarımıza, dava arkadaşlarımıza müteşekkirim. Her şey daha iyi olsun diye. Biz bugün değil ta ezelden 2229 yıldır Metehan’ın kurduğu Türk ordusunun hep yanında olduk. Türk ordusuna Ergenekon, balyoz ve kumpaslar kurulduğunda da ordumuzun yanındaydık. Yirmi yıla yakın deruhte ettiğim sendika başkanlığım süresince, hiç ama hiç kimsenin hiçbir aidiyeti ile ilgilenmeksizin yalnızca Türkiye Cumhuriyeti’nin gururla taşıdığımız vatandaşlık sıfatına saygı duyarak insanlarımızın yanında oldum. Haksızlık, mazlumun ve mağdurun yanında olmadığım bir tek hukuksuzluk yoktur ve bunu en iyi Bursa kamuoyu bilmektedir. Sendikalar nasıl ki sivil toplum örgütü olarak toplumsal hayatımızın ve Türk demokrasisinin vazgeçilmez bir unsuru ise siyasi partilerimiz de demokrasimizin bizatihi vazgeçilmez unsurlarıdır’ dedi.

İYİ PARTİ EŞİTTİR MÜCADELE

İYİ Parti çatısı altında bulunanları cesurlar hareketinin mensupları olarak adlandıran Türkoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Çatısı altında bulunduğumuz İyi Parti, demokrasimizin adeta nefessiz kaldığı bir zaman diliminde. Demokrasimizin tek adam idaresi altında kendisine nefes alacak bir alan aradığı bir zaman, muhalefet etmenin maalesef ki cesaret sayıldığı bir süreçte cesurlar hareketi olarak doğmuştur. Cumhuriyet tarihimizin en büyük ihanet gecesi olan 15 Temmuz’dan sonra, herkesin korkup sindiği, geri adım attığı, birilerinin vaziyet kolladığı bir ortamda bir ses hiç susmamıştı. O sesin sahibi cesurlar hareketinin lideri Genel Başkanımız Meral Akşener’di. Giydik çarıklarımızı memleket yollarına düştük. Cesaretimizi kuşandık, memleket yollarına düştük. Elektriklerimizi keserek beni susturamazsınız, ülkemi karanlığa ve sessizliğe mahkûm edemezsiniz diyerek halkımıza ulaştı’ diye konuştu.

‘YEREL İKTİDARIN EZBELERİNİ BOZACAĞIZ’

Kızıl elmanın demokrasi olduğunu işaret eden Türkoğlu, ‘Türkiye’de demokrasi rafa kaldırıldı. Nefret dili söyleme dönüştürüldü. Medeniyet ifadeleri çöpe atıldı. Genelde ülkemizin özelde Bursa’nın her anlamada çoraklaşmasına, çölleşmesine, yaşanmaz hale gelmesine seyirci kalamayacağımız için adayız. Yoksulluğun arttığı, daha çok yaşanılmaz hale gelen, doğusu ile batısının kalın duvarlar ile ayrıldığı, hal böyle iken yerel ve genel iktidar sahiplerinin Bursa’nın değerlerini har vurup harman savuranlara dur demek için adayım’ diyen Türkoğlu, Bursa’da yerel iktidarın ezberlerini bozan muhalefet yapacaklarını söyleyerek, ‘ Şehrin ve insanımızın sorunlarını ayaklarına giderek, mahalle mahalle, sokak sokak dile getireceğiz. Sessiz kalabalıkların, masumların, mazlumların ve yok sayılanların sesi olmak için adayız. Bursa da etkili muhalefet yoksunluğunun, şehrin betonlaşrtırılmasının ağır şekilde hissedildiği böylesi bir süreçte kent siyasetinde dengeleri değiştirebilmek Bursa’yı yönetmeye talip olacak kadro ve projeleri oluşturmak için adayız. Tevekkül Allah’adır. Zillete katlanılmaz. Ya hayat ya ölüm’ diye ifadeler kullandı.

Partililer ve yurttaşlar Türkoğlu ile bol bol fotoğraf çektirdi.

Editör: Haber Merkezi