Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı 3. olağan toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Aktaş, meclis üyelerinin soruları üzerine, Rize’de inşa edilen meydana ilişkin sağlanan finansal destek ile Bursa’nın tanıtımına yönelik yapılan harcamalar hakkında açıklamalarda bulundu. Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye Rize Meydanı için oy çokluğu ile yetki verildiğini söyledi, açık seçik iftiraya uğradığını belirtti. Aktaş’ın bu çıkışına cevap veren İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, ‘Aktaş 2014 yılında o karara ret oyumu verdi ki böyle konuşuyor’ diyerek tepkisini dile getirdi. Aktaş’ın 3 yandaş gazeteyle ilgili eleştirilere geçiştirerek cevap verdiğini kaydetti.

‘AKTAŞ KULAKLARINI TIKIYOR’

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın haklı tepkilerine net cevaplar veremediğini belirterek, “Neticesinde Bursa'nın imkanları AK Partili bir belediye tarafından Rize için kullanılmıştır. Kaldı ki kararın 2014'te alınması beni bağlamaz demek doğru değildir. Alinur Aktaş, o tarihte, o karara ret oyumu vermiştir? Aslında Rize'nin büyük bir hamisi vardır, anlaşılan Bursa her zamanki gibi öksüz ve yetimdir’ diyen Türkoğlu, Büyükşehir’in bazı yandaş gazetelere reklam aktarmasıyla ilgili haklı tepkilerine Aktaş’ın kulaklarını tıkadığına dikkat çekerek, “3 yandaş gazete ile alakalı haklı eleştirimizi geçiştirerek cevap vermiştir. Sonuç olarak Alinur Aktaş kamuoyundan gelen tepkilere kulak tıkamış, yine bildiğini okumaya devam etmiştir’ şeklinde konuştu. Aktaş, mecliste kendisine yöneltilen sorulara verdiği cevapta, 3 gazeteye verdikleri reklamların şehrin tanıtımıyla alakalı olduğunu söylemişti.

‘BANA YAPILAN, AÇIK SEÇİK İFTİRADIR’

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Rize 15 Temmuz Meydanı konusunda açık seçik iftiraya uğradığını ifade etti. İlgili meydana finansal destek sağlanması yönündeki kararın 2014 yılında Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nce alındığını hatırlatan Başkan Aktaş, “Araştırın lütfen. Meclis karar almış. Konu, 2014 yılında belediye gündemine gelmiş. Söz konusu inşaatın gerçekleştirilmesi yönünde protokol yapılması için dönemin belediye başkanı Recep Altepe’ye oy çokluğuyla yetki verilmiş. Karar, 14 ret oyuna karşılık 77 kabul oyu ile alınmış. Çalışmaları yapılmış, ödemek de bana nasip olmuş. Sanki burada Bursa bütçesini zarara uğratıyormuşum gibi bir duyguyu tüm Bursa’ya, Türkiye’ye yaymak en hafif tabiriyle iftiradır” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi