Osmangazi Belediyesi metruk binaları ortadan kaldırıyor Osmangazi Belediyesi metruk binaları ortadan kaldırıyor

Meteoroloji’nin tahminleri doğru çıktı, Bursa’da olumsuz hava ve yağışlı etkili oluyor. Fırtına nedeniyle Gemlik ilçesinde denizdeki dalgalar yükseldi. Sahile demirli balıkçı teknelerin şiddetli dalgaların etkisiyle parçalandı, bazıları battı. Felaketin  boyutu gün aydınlanınca ortaya çıktı.

“ÖNLEM ALINSIN”

Her yıl yaşanan fırtınalara karşı önlem alınması gerektiğini ifade eden balıkçı Cemil Kazan, “Karayel fırtınası ve olumsuz hava koşullarından dolayı teknelerimiz alabora oldu. Limanın kafasında da alabora olan tekneler var. Biz yetkililerden her sene olan bu fırtınalara önlem almalarını istiyoruz. Batan çok sayıda teknemiz var. Arkadaşlarımız çıkarmak için çaba sarf ediyor” şeklinde konuştu.

ULUDAĞ’DA KAR KALINLIĞI 80 SANTİME ULAŞTI

Öte yandan, Bursa Uludağ’da 48 saattir aralıksız devam eden kar tipiye döndü, kar kalınlığı 80 santimetreye ulaştı. Geçtiğimiz Kasım’da kurak bir sene geçiren zirve, şimdiden beyaz gelinliğini giydi. Sezon hazırlıklarında son aşamaya gelen otel işletmecileri, kar yağışının devam etmesi durumunda Aralık ayını beklemeden hizmete başlayacaklarını belirtiyorlar.

Ekipler, yoğun kar yağışından dolayı kapanan Uludağ yolunu iş makinalarıyla açtı. 

Editör: Bilal Kayaaltı