Bursa’nın Osmangazi ilçesi Gündoğdu Mahallesi’nde yaşayan 55 yaşındaki Tuncay Turkan, geçtiğimiz hafta  evde oturduğu sırada aniden fenalaştı.  Çekirge Devlet Hastanesi’ne getirilen Turkan’ın yapılan tetkikler sonucu beyne giden damarlarından birinin tıkanık olduğu tespit edildi. Bir süre yoğun bakımda tedavi gören talihsiz adam yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti.

GÖZ, BÖBREK, KALP KAPAKLARI VE KARACİĞER NAKLEDİLDİ

Hastanenin Organ Nakil Koordinatörü Tamara Uzun Bal tarafından Turkan’ın oğulları Egemen ve Efe Turkan’a organ nakli konusunda bilgilendirme yapıldı. Daha önce kuzenleri için 7 yıl organ beklediklerini ifade eden aile, bu konuda bilinçli olduklarını belirterek nakil işlemlerine onay verdi. Hastanede yapılan operasyon ile merhumun karaciğeri Bursa Şehir Hastanesi’ne, sol böbreği ve korneaları Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, sağ böbreği Bursa’da özel bir hastaneye ve kalp kapakları İstanbul’da özel bir merkeze sevk edildi.

“BABAM ALTI KİŞİYE HAYAT VERDİ”

Organ bağışının önemi bildiklerini ifade eden Tuncay Turkan’ın oğlu  Egemen Turkan, “Biz halalarımızla beraber büyüdük. Onların da fikrini almak önemliydi. Halam daha önce 7 yıl kızı için organ bekledi. Böbrek nakli bekledi, bulamadı. En sonunda kendisi verdi. Biz bunu yaşadık. Bu yüzden organ bağışının anlamını ve önemini biliyorduk. Ama babamız yani kanımız canımızdan bir parça, her ne kadar beyin ölümü gerçekleşmiş olsa da bunun kararını vermek zor. Düşündük taşındık organları o şekilde mezara gideceğine belki birilerine umut olur, birilerine hayat veririz. Öyle de olmuş. Bağışladığımız organları sayesinde altı kişi hayata dönmüş, babam altı kişiye umut olmuş” dedi.

Merhumun çocukları Egemen ve Efe Turkan, Çekirge Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Kemal Kaya, merhumun çocuklarına duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Editör: Bilal Kayaaltı