Alinur Aktaş Bursa Büyükşehir'i batırmış! Alinur Aktaş Bursa Büyükşehir'i batırmış!

Bursa'nın İznik ilçesinde altın gününe giden Ayşe Karanfil, burada annesi doğumda ölen kuzuyu görünce çok etkilendi. İki kardeşten birini sahiplendi.  Gözlerini dünyaya açan kuzuya bebekleri gibi bakan Karanfil ailesi, her geçen gün onu daha da benimsedi. 2,5 aylık olan kuzuya Mercan ismini veren karı, koca, elleriyle besledikleri kuzuyu biran olsun bile yanından ayırmıyor. Evin içinde bezle gezen Mercan, bahçede ve çevredeki çayırlıkta otluyor.

MAMA MASRAFINDAN KURUTULUN

Mercan adını verdiği Kuzuyu sahiplenen Karanfil, çarşıda pazarda plajda her gittiği yerde kuzusunu da götürüyor. Kuzuyu gören vatandaşlar, hem fotoğraf çektiriyor, hem de elleriyle besliyor. Büyüyecek olan kuzusunu asla yanından ayırmayacaklarını belirten Ayşe Karanfil, “Gün için gittiğim Yenişehir Aydoğdu köyünde annesi ölen bu kuzuyu gördüm ve çok etkilendim arkadaşımdan istedim verdi. Aldım eve getirdim evin bir bireyi olduğu. Evinin bahçesi olanlar köpek yerine kuzu baksın, mama masrafından kurtulsun.  Mercan’ın sahile, çarşıya, pazara, bahçeye götürüyorum, birlikte geziyoruz” dedi.

MASRAFI AZ, GELİRİ ÇOK

Karanfil ailesinin çok doğru bir adım attığını dile getiren komşuları, “Köpek sahiplenenler bir süre sonra bıkıyor ve hayvanları sokağa bırakıyorlar veya bir başka kişiye veriyorlar. Bu hayvanlar bir batında 8-9 yavru yapıyor, haliyle mama fiyatları çok yüksek ve sektör bu işten algılar sayesinde inanılmaz paralar kazanıyor. Köpek bakmak yerine kuzu yetiştirmek daha mantıklı. Masrafı az, geliri fazla. Parklardaki çimlerde otlayabiliyorlar. 4 ay içinde büyüyor, satılığa çıkarıldığında istediğine satabilir, aile bütçesine katkısı olabilir” dediler.

Editör: Bilal Kayaaltı