Bilal Kayaaltı

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 'milyoncu' diye tabir edilen bir züccaciye dükkanı bazı ürünlerde indirime gitti. Günler öncesinden sosyal medya hesaplarından indirimin tanıtımını yapan işletmeci, az sayıdaki indirimli ürünler için insanları izdihamın ortasına attı. Bazı kadınlar da bebekleriyle kalabalığın arasında ucuz bardak alabilmek için ezilme tehlikesi yaşadı. İndirimli ürünler 3 dakika içerisinde bitti, olan ezilme tehlikesi yaşayan vatandaşa ve annelere oldu.

BARDAKLAR, TABAKLAR KIRILDI

Emek Mahallesinde uyanık bir işletmeci, belirli aralıklarla yaptığı indirimli ürünleri sosyal medya hesaplarından günler öncesinden paylaştı. Günlerce indirim gününü bekleyen kadınlar, mağaza önünde, sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturdu. Sıcağa rağmen, piyasa fiyatı 100 lira olan 6 adet çay bardağını 50 liraya alabilmek için yüzlerce kişi sıraya girdi. Bazı anneler de bebek arabalarıyla kuyruğa girince olanlar oldu. Kapının açılmasıyla birlikte kalabalık içeriye akın edince bebekleriyle sıraya giren anneler, ezilme tehlikesi yaşadı. Yaşananlar an be an Bavul Haber kameralarına yansıdı. Sadece üç dakika içerisinde indirimli olan çay ve su bardakları tükendi. Kadınlar, indirimli ürünleri alabilmek için adeta birbirleriyle savaştı. İzdiham sebebiyle işyerinde çok sayıda bardak, tabak ve diğer cam eşyalar da kırıldı. İndirimli ürünlerin çok kısa sürede bitmesindeki gerçek ortaya çıktı. Uyanık işletmeci, yüzlerce müşterinin sabahın erken saatlerde sıraya girmesine rağmen sadece 10'ar paket bardak bulundurması tepki çekti. İzdihamdan işyeri sahibi de nasibini aldı. İşyerinde büyük miktarda maddi hasar oluştu.

Türkiye'nin önce ekonomik olarak normalleşmesi lazım Türkiye'nin önce ekonomik olarak normalleşmesi lazım

“ELİMİZ BOŞ DÖNÜYORUZ, BİZİ ALDATTILAR”

İsmini vermek istemeyen bir kadın; "Günlerce sosyal medyadan indirimi duyuruyorlar, utanmadan az sayıda indirim ürünü koyuyorlar. Madem talebi karşılayamayacaklarsa neden indirimi duyuruyorlar. Ekonomik kriz sebebiyle zaten kılı kırk yarıyoruz. Ucuza bardak almak için Bursa'nın diğer ucundan geldik, ama elimiz boş dönüyoruz, bizleri aldattılar. Bazı anneler de bebekleriyle gelmişler. Çok yazık. Ekonominin iyi olduğunu söyleyenler bu indirim fiyaskosunu izlesinler lütfen. Kimse, canını boş yere sıkıntıya sokmaz. Ucuza bardak alabilmek, aile ekonomisine katkıda bulunmak için yüzlerce insan geldi; ama eli boş döndü." diye konuştu.

Editör: Bilal Kayaaltı