Çok sıcak bir hava.

Bursa Büyükşehir Stadyumunda gerçekleşen kongreye ilgi azdı.

Saat 18.54 itibariyle hazirun cetvelini imzalayan delege sayısı 594 olarak açıklandı.

Merhum İbrahim Yazıcı'dan sonraki tüm yönetimlere olumsuz eleştiriler vardı.

Mesut Mestan kendine dönük eleştirilere cevap verirken başarılı olduklarını ifade etti.

Bağımsız Denetleme Kurulu Üyesi kürsüden 497 milyon borcun zamana yayılmasının tek çaresinin "konkordato" ilan edilmesi olduğunu teklif ederken genel kurul üyelerinde sıcağın ve nemin etkisinin yanında ayrı bir sıkıntı yaratıyordu.

Konkordato ve şirketleşmenin yanında, hukuksal süreçte ibra edilmeyen yönetimler için neden sonuç alınamadığı da güne damga vuruyordu.

Öneriler art arta geliyordu.

Kaynak israfına ve kötü yönetime eleştiriler hız kazanırken, en çarpıcı konuşmaya futbol camianın tanınmış ve sevilen ismi Ahmet Balaban imza atıyordu.

Bursaspor alt yapısında yetişen milli futbolcu Zeki Çelik'in transfer hikayesi ve başka bir transfer olayında menajerler faktörü tribünleri şaşkına çeviriyordu.

***

Bu esnada;

Verilen bir önerge ile basketbol şubesi sembolik bir rakam ile ayrı bir derneğe devredilirken gerekçe olarak, başarılı bir sezon geçiren ve Avrupa'da mücadele edecek olan takımı kötü malî durum ve neticelerinden "koruma" gösteriliyordu.

Oy çokluğu ile kabul edilen bu durum "bölünme" yaratabilir düşüncesiyle bazı üyeler de tedirginliğe yol açtı ki, alt yapı için de ilerleyen günlerde böyle bir formül gündeme getirilebilir endişesi vardı.

Transfer tahtasının açılması konusunda "açılmasa da olur" tezini savunanlar hiç az değildi ama puan silinmesine kimse olur vermiyordu.

Zira;

Geçen sezon silinen 3 puan ve Eskişehirspor mağlubiyeti hâlâ konuşulmaya devam ediliyordu.

Bağımsız denetim kurulu, kaçan şampiyonluk, ibra edilmeyen yönetimlerin durumu, ilgisiz yönetim erkleri kongrenin ana konularının başında geliyordu.

Siyasilerden kongreye ilgi çok azdı.

Erkan Aydın, Turgay Erdem ve İsmet Karaca az bir süre kaldıktan sonra genel kuruldan ayrıldılar.

Netice olarak;

Erkan Kamat ve ekibi ateşten gömleği giyerek "Süper Lig" hedefiyle yola çıkarken tablo herkesi üzüyordu.