Veya;

Başka bir bakış açısıyla Çekirge Ulaşım Projesi de denebilir.

Osmangazi Belediye Başkanlığının şehrimizin tüm dinamiklerini ve bölge halkının isteklerini de işin içine kattığı proje.

Proje için mimarlar arasında yarışma düzenlenirken, değişik bir uygulamaya gidilerek dereceye giremeyen projelerden faydalı olacak öneriler uygulama projesine dahil edildi.

İlgili teknik odaların, kişilerin, tek tek meclis üyelerinin, parti gruplarının ve bölge halkının istek, öneri ve eleştirilerileri dikkate alınarak "ben yaptım oldu" mantığı yerine katılımcı bir yol izlendi.

Buraya kadar her şey çok güzel.

Şimdi sıra icraata geçmede.

Evet, uzun ve zor bir proje.

Hem malî hem de fiziki açıdan. Fakat bittiğinde Osmangazi ve Bursa’mıza değer katacak, özellikle ulaşım açısından bölgeyi rahatlatacak bir uygulama.

Geçmiş dönemde meclis oturumlarında defalarca ifade ettiğim şekilde Osmangazi Belediye Başkanlığı bir yerinden bu çalışmaya başlamalıdır.

Başlanan iş bitmiştir yaklaşımıyla gelecek dönemlerde projenin hayata geçmesi sağlanmalıdır. Biliriz ki devlette devamlılık esastır.

Panoramik Müze, başlanan Osmangazi Kent Meydanı Projesi gibi Çekirge Meydan Projesi de bitirilmesi gereken ve de Başkan Mustafa Dündar'ın 3’üncü başkanlık dönemine imzasını bırakacağı eserdir.

Mali tablo ve bütçe olanakları sebep gösterilerek uygulama ertelenirse tüm çalışmalar arşiv niteliğinde kalacaktır.

Hiç olmaz ise 1’nci Murat Hüdavendigar Camii kamulaştırma marifetiyle tamamen ortaya çıkarılarak ilk çalışma başlatılabilir.

Gerekli olan sadece irade beyanı ve isteğidir.

10 yıllık meclis üyeliği tecrübeme dayanarak ifade etmek gerekirse; Osmangazi Belediye Başkanlığının bu projeyi başlatacak kabiliyet ve gücü vardır.

Bekleyip, göreceğiz.