Uzun yıllar sonra AK Parti iktidarının bakanı vatandaşlar tarafından kısa mesafeden protesto edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Bursa'da gerçekleşen bir etkinlik sırasında İsrail ile devam eden ticari ilişkileri nedeniyle tepkiyle karşılaştılar.  

'Bizim vergilerimizle  şatafat yapıyorlar, ben otobüse binemiyorum' 'Bizim vergilerimizle şatafat yapıyorlar, ben otobüse binemiyorum'

Olay, Soğanlı Millet Bahçesi'nin açılış töreninde yaşanırken ve İsrail'le devam eden ilişkiler sebebiyle iktidarı protesto eden bir vatandaşın sert sözleriyle başladı. Çevredeki bazı AK Parti’lilerin burası protestonun yeri değil” demelerine rağmen medeni cesaret gösteren vatandaş, Bakan Özhaseki’ye “sizin bu tavrınızdan utanç duyuyoruz” demesi protokolde şaşkınlık meydana getirdi.

“HÜKÜMET HALKIN SESİNE KULAK VERSİN”

Protestoyu gerçekleştiren vatandaş, bakanlara dönerek, "İsrail ile ticaretin kesilmesini istiyoruz. İsrail'le yapılan ticaretten utanç duyuyoruz. Hükümet bu halkın sesine kulak versin. İsrail'le ticaret Filistin'e ihanettir. İsrail'le olan ticareti kınıyoruz, lanetliyoruz. Yeter bu kadar altıncı aydayız. 31 Mart'tan sonra, 'Filistin'e şöyle, böyle yardım edeceğiz' diyorsunuz. Utanç duyuyoruz sizin bu tavrınızdan. Türk halkı olarak utanıyoruz" şeklinde sert ifadeler kullandı.

ÖZHASEKİ SESSİZ KALDI

Bakanlar, protestoya cevap vermek yerine sessiz kalmayı tercih ederek olay yerinden uzaklaşmaya çalıştılar. Ancak protesto eden vatandaşın sözleri etraftakilerin dikkatini çekti ve olay kısa sürede yayıldı.

DUYARLI OLUN

Protestonun ardından konuşan diğer vatandaşlar da aynı şekilde eleştirilerini dile getirdi. Vatandaşlar, aynı şekilde İsrail ile devam eden ticari ilişkilerin sonlandırılması gerektiğini ve iktidarın bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini ifade ettiler.

YILDIRIM’DA DA PORTESTO

Bu arada, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Yıldırım İlçesi’ndeki Mevlana Kentsel Dönüşüm Alanı Anahtar Teslim Töreni’nden de, bir grup vatandaş, “İsrail’le yapılan ticaretten utanç duyuyoruz” yazılı bir pankart açtı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Demokratik tepkilerini dile getiren vatandaşların gözaltına alındığı belirtildi.

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NİN MÜZİK FESTİVALİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan, AK Parti Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Gazze’de katliamlar devam ederken, belediye meydanında müzik festivali düzenlemeye ısrarlı şekilde sürdürüyor.

Editör: Bilal Kayaaltı