Emeklilerin maaş isyanı devam ediyor. Aylıkları zam karşısında eriyen ve açlık sınırının altında bankalara borçlanan emeklilerle ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, açıklamalarda bulundu.

“REFAH DÜZEYİNİ ARTTIRACAĞIZ”

Yılmaz, yüksek enflasyonun etkilerinden muzdarip emeklilerle ilgili özel bir çalışma yürüttüklerini ve bu çalışmanın tamamlandığında toplumla paylaşılacağını ifade etti. Emeklilerin yaşadığı mali sıkıntıları en aza indirmek amacıyla yapılan bu çalışmanın detaylarına da değinen Yılmaz, özellikle emekli maaşlarına ilişkin yapılacak düzenlemelerin emeklilerin refahını artırmayı hedeflediğini belirtti.

Kiralar 10 bin, emekli maaşı da 10 bin lira! Kiralar 10 bin, emekli maaşı da 10 bin lira!

“EMEKLİLER DE DEĞERLENDİRİLECEK”

Konuyla ilgili olarak A Haber'e açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Emeklilerimize 6 ay için bir artış yapılmıştı biliyorsunuz. Bu yüzde 50'ye varan artış 6 ay için geçerli, 6 aylık süre için yapılmıştı. 6 ay sonrası memurlarda olduğu gibi emeklilerimiz için de bu değerlendirmeler yapılacaktır elbette. Dolayısıyla orada gerekli ayarlamalar mutlaka ele alınacak, yapılacaktır. Bir taraftan da Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı, gündelik hayata dokunan birtakım çalışmalar, hazırlıklar var. Onlar da tamamlandığında Çalışma Bakanlığımız bunları toplumla paylaşacaktır" dedi.

Editör: Bilal Kayaaltı