Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamunun her alanında tasarruf tedbirleri uygulanacağını yenilemesinin ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da,  Karadeniz-Podișor Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin açılış töreninin de, hükümetin kamu harcamaları ve tasarruf tedbirleri üzerinde yoğunlaştığını ve başladığını açıkladı.

Calaraşi Bölgesi'ndeki Dragalina'da gazetecilere konuşan Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın bu konuda geniş kapsamlı çalışmalar yürüttüğünü ve sonuçların yakında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacağını belirtti.

GEREKSİZ HARCAMA YAPILMAYACAK

Yılmaz, devletin gereksiz harcamaları azaltma ve mevcut harcamalarda verimliliği artırma hedefinde olduğunu vurguladı. Bu hedef doğrultusunda, önceliklerin belirlenerek, artık anlamını yitirmiş bütçe kalemlerinin tespit edilip azaltılmasına gidileceğini ifade etti.

Kamu tasarruflarının maliye politikaları için büyük önem taşıdığını dile getiren Yılmaz, yapılan çalışmaların Türkiye'nin makro ekonomik hedeflerine ve özellikle enflasyonu düşürme politikalarına destek olacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı, para ve maliye politikaları ile yapısal reformları kapsayan üç ayaklı bir program üzerinde çalıştıklarını hatırlattı.

ENFLASYON VURGUSU

Örgüt lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında flaş gelişme Örgüt lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında flaş gelişme

Yılmaz, "Ülkemizin birinci önceliği enflasyonu düşürmek" diyerek bu konuda çok yönlü bir yaklaşım benimsediklerini belirtti. Bu süreçte maliye politikasının, para politikasına daha fazla destek vermesi ve yapısal reformlarla rekabet gücünün artırılması hedefleniyor.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kamuoyuyla paylaşılacağını ifade eden Yılmaz, "Devlet, millete hizmet etmek için var. Bu görevini en etkin, en verimli şekilde yapmalı ama bunu yaparken gereksiz harcamaları da olabildiğince azaltarak hem bütçe dengemizi daha sağlıklı yere taşıma hem de bu makro hedeflerimize özellikle de enflasyonu düşürme hedefimize katkıda bulunma amacını taşıyoruz" şeklinde konuştu.

 ERBAŞ'A 15 MİLYONA MAKAM ARACI

AK Parti hükümetinin bakanlarının tasarruf tedbirleriyle ilgili çıkışlarına rağmen, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın 15 milyon  lira değerinde Audi A8 makam aracı alması tepkilere yol açtı.

Ali Erbaş’ın kullanması için tutulan araçların listesi şöyle:

İki adet Mercedes

Bir adet zırhlı Mercedes

Bir adet kırmızı TOGG

Bir adet Mercedes Vito

Bir adet Audi A8

Editör: Bilal Kayaaltı