Düşünün bir siyasi partiye gönül veriyorsunuz, parti için gece gündüz demeden menfaat gözetmeksizin çalışıyorsunuz bir gün de partinin afişini asarken düşüp bir gözünüzü kaybediyorsunuz.

Bunu neden anlattım; geçtiğimiz gün İzmit 42 Evler Üst Geçidi’nden atlayarak yaşamına son veren Kartepe Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Tugay Adak’tan bahsediyorum.

Bölgedeki gazeteci arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre, Tugay Adak hem İzmit’te, hem de Kartepe’de çok sevilen beyefendi ve saygılı bir gençti. Bir seçim kampanyası sırasında, partisi CHP için afiş asarken düşerek tek gözünü kaybetmişti, diğer gözünde de yüzde 30 görme kaybı vardı. Tugay Adak’ın neden intihar ettiği bilinmiyor ancak son dönemde ekonomik sıkıntılar yaşadığı söyleniyor. Uzun bir süredir işsiz olan ve iş bulamayan genç ismin intiharı yürekleri dağladı.

Tugay Adak’ın ölümü sevenlerini çok üzdü. Şimdi ana muhalefet partisine sormak gerek senin için bunca cefayı çeken gencin neden sorunlarına çare olmadın. Neden bu genci ölüme terk ettiniz, üstelik sizin afişinizi asarken engelli duruma düştüğü halde.

Böyle mi ülke sorunlarını çözmeye talipsiniz? Size emek veren kişiyi göremiyorsunuz oy veren vatandaşı mı göreceksiniz?

***

Siz siyasiler hepiniz aynısınız. O koltuk o makam o mevki o arabalar o şatafat gözünüzü bürümüş.

Sizin gözünüze çiftçinin kullandığı cep telefonu batıyor. Çiftçinin sorunu, derdi, borcu vatandaşın sıkıntıları umurunuzda değil. Bırakın bu kibri, aldığınız maaşı helal edin. Dönün mahallenize bir bakın insanlar işsizlikten intihar ediyor. Siz evine bırakın eti tavuk eti bile alamayanları biliyor musunuz? Herkesin 3 - 5 liraya et yeme imkanı yok.

El insaf biraz.

Kendi parti mensubundan üstelik Neslişah üyenizin durumundan haberiniz yok. Nasıl memleket sorunlarını çözeceksiniz. Muhalefet olarak lütfen biraz kendinize bir çeki düzen verin. Halk partisi olun. Siz bu yöntemle nasıl ülke sorunlarını çözmeye talip olacaksınız. Bugün çıkıp biz de sorumluyuz bu kardeşimizin ölümünden demeniz fayda etmiyor. Ne yapaysanız ne derseniz deyin genç Tugay’ın hayatını geri getiremezsiniz