İşareti yapacağız? Kısaca "dört, dördüncü" anlamına gelen Rabia, Mısır'da 2013'tedarbe yapan Sisi yanlılarının iki parmakla yaptıkları "zafer işareti"ne karşı (onlara cevaben) Mursi yanlılarının dört parmakla yaptıkları bir işaretti.

Biz Mısır’daki zulme dikkati çekmek için bu işareti bolca kullandık. Daha sonra bu işarete farklı anlamlar yükledik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'daki gelişmeler tersine dönünce,o da bu işaretin aslında "Tek Millet, Tek Devlet, Tek Vatan ve Tek Bayrak" anlamına geldiğini savunmaya yöneldi.

***

Burada anlatmak istediğim şu. Bu Rabia işareti bazında Mısır’ da yaşananlara gösterdiğimiz tepkiyi neden Doğu Türkistan’daki Müslüman ırkdaş kardeşlerimiz için göstermiyoruz. Kaç cami de cemaat Çin devletini lanetledi.

Donumuzun lastiğine kadar Çin’den aldığımız hangi eşyayı boykot ettik. Hiç birini yapmadık. Arap ülkelerinde yapılan zulümlere karşı çıkardığımız ses kadar. Elbette ben her türlü zülme ses şımarıksın isterim ama biz Doğu Türkistan’ı ihmal ettik.

***

Dünya Uygur Türkleri Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Abduvali Bugrahan, bir basın kuruluşuna yaptığı açıklamada acı gerçekleri göz önüne sererek daha önce bölgede Çin zulmünün olduğunu, şimdi ise soykırım işlendiğine dikkat çekerek, “Bölgede 35 milyon Uygur Türk’ü var. Şu an Doğu Türkistan sınırlarının her tarafı kapalı vaziyette! Çocuklarımızı ‘eğitim’ adı altında kamplara aldılar. Doğu Türkistanlı kadınlarımızı zorla Çinlilerle evlendiriyorlar.

Tepki gösterenleri öldürüyorlar. Biz oradaki kardeşlerimizin Çin zulmünden kurtulmasını istiyoruz. Oradaki çoğu kadın evsiz ve sahipsiz” dedi. Çin’in Doğu Türkistan’ a yönelik kültürel soykırım girişimleri Müslüman ülkeleri harekete geçirmeye yetmedi.

***

İslam dünyasının halini Almanların DİE ZEİT gazetesi özetledi. Müslüman ülkeler Pekin’le imzaladıkları milyar dolarlık ticaret anlaşmaları karşılığında yüzyılın en büyük insanlık zulmüne gözünü kulağını kapattı. Milliyetçilik nerede kaldı . Ben milliyetçiliği ırkçılığa dönüştürün demiyorum milletçiliği Araplar gibi algılamayalım. Bakın Arap ülkelerinin bazıları zenginlik içinde bazılarında ise insanlar ekmek bulamıyor.

Neden kapımızı Türkistan’daki Müslüman kardeşlerimize açmıyoruz, neden ? Oturup biraz araştırma yaparsak oradaki insanların neler çektiğini öğrenebiliriz. Öğrendikten sonra da harekete geçemiyorsak insanlığımızdan şüphe duymalıyız. Bakın sadece aşağıdaki bir fotoğraf ve yaşanalar tüyleriniz ürpertmeye yeter. Gelin Doğu Türkistan’da kardeşlerimiz için de bir Rabia işareti yapıp oradaki zulme dikkati çekelim.