İran'da yaşanan ekonomik krizi fırsata çeviren bir firma,  protestocuların eylemlerde yakması için İsrail, ABD ve İngiltere bayrakları üretmeye başladı, firma sparişlere yetişebilmek için mesai yapılıyor.

FİRMA SİPARİŞLERE YETİŞEMİYOR

İran halkının özellikle Süleymani'nin öldürülmesiyle ayaklanmasına İran'ın en büyük bayrak üretici firmasından atak geldi. Protestocuların eylemlerinde yakabilmesi için Amerika, İngiltere, İsrail bayrakları üretmeye başladı. Bir ayda 2 bin ABD ve İsrail bayrağı üreten şirket, yıllık 1.5 milyon bayrak sayısına ulaştı. Hatırlanacağı gibi İran başta olmak üzere, Filistin, Lübnan ve bazı Ortadoğu ülkelerinde gerçekleşen protestolarda İsrail ve ABD bayrakları yakılıyor. İran’ın başkenti Tahran’da ise ezeli düşman ABD ve İsrail bayrakları yakılıyor, eylemler gerçekleştiriliyor.

SÜLEYMANİ ÖLDÜRÜLDÜ, PROTESTOLAR ZİRVEYE ULAŞTI

ABD'nin İran'a yaptırımlarıyla iki ülke arasında başlayan gerilim, ABD'nin 3 Ocak'ta Bağdat Havalimanı'nda İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi hava saldırısıyla öldürmesiyle zirveye ulaştı. Buna karşılık, İran da 8 Ocak'ta ABD kuvvetlerinin konuşlandırıldığı el-Esed ve Erbil üslerine füze saldırısı düzenlemişti.

MACAİRE GÖZALTINA ALINMIŞTI

İran'ın yanlışlıkla düşürdüğünü açıkladığı Ukrayna uçağında hayatını kaybedenler için düzenlenen anma etkinliğine katılan İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Rob Macaire ise 11 Ocak'ta "bazı radikal ve yıkıcı eylemleri organize etmeye ve kışkırtmaya çalıştığı" iddiasıyla gözaltına alınmış, bir süre sonra serbest bırakılmıştı.

Editör: Haber Merkezi