Okullar açıldı, evet, açıldı açılmasına, ne var ki kayıt parasından tutun da öğretmen eksiğinden, bina yetersizliğine, servis ve trafik sorunlarına kadar eğitimle ilgili şikâyetler azalacağına giderek çoğalıyor.

Bu seneki şikâyet halkasına özel okulların da katıldığını belirtelim. En son Bursa'da kurulan Çakmak Koleji'ne çocuklarını kaydettiren veliler okulların açılmasına kısa süre kala okulda eğitim-öğretimin yapılmayacağı gerçeğiyle karşılaşınca adeta şoke oldular. Okula kayıt ücretini peşin veren 70'den fazla veli ise ayrıca maddi anlamda mağdur olduklarını söylüyorlar.

Şimdi giden paralarına mı yansınlar, açıkta kalan çocukları için yeni okul derdine mi düşsünler?

Ne yazık ki; birçok konuda olduğu gibi en hassas olmamız gereken eğitimde de bir standardımız yok. Durum böyle olunca özel okul açmanın da bir standardını beklemek abes olur. Her önüne gelen, boş bulduğu yere okul açıyor. Böyle giderse, birçok özel okulun iflas ettiğine yakında şahit olacağız.

Şimdi biz devlet okullarından gelen şikâyetlere geri dönelim.

Bu okullardan birisi var ki; üç beş yıldır neredeyse şikâyet listesinde ilk sırada oturuyor. Hangisi mi?

Nilüfer Feriha Uyar Feriha Uyar Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nden bahsediyoruz.

Gelen bilgilere bakılacak olursa, Feriha Uyar'da sendikaya göre, adamına göre ders programı yapılmış. Mesela eşi doktor olan bir öğretmenin ders programını isteğe göre yapmak için okul müdürü gece uykusunu bölmüş ve bunu uluorta söylemekten de çekinmemiş.

Peki, neden?

Diğer öğretmenlerin ne suçu var?  Veya okul müdürünün, ders programından dolayı öğretmen ve doktor eşi ile nasıl bir alışverişi söz konusu?

Fakat okul müdürünün bu ilk vukuatı da değil. Önceki yıllarda da Feriha Uyar Kız Meslek Lisesi'nin öğretmenleri, dengesiz ders programını gündeme getirdiklerinde müdür, "sorun yok, ayılana gazoz bayılan limon veririz" yaklaşımında bulunduğu medyaya yansımıştı.

Görünen o ki; Feriha Uyar'da, "ayılana gazoz, bayılana limon" anlayışından öteye bir arpa boyu yol alınmamış...

Geçen yıl Mart ayında,  Feriha Uyar Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görevli bir öğretmenin, bazı günler kız öğrencileri odasına çağırıp, “Söyleyin bakalım arkadaşlarınızdan kimler bakire değil?” sorduğu iddia edilmişti.

Aynı eğitimcinin! bir çok kız öğrencisi ile WhatsApp üzerinden cinsel içerikli yazışmalar yaptığı ileri sürülmüş, hakkında soruşturma başlatılmış ve görev yaptığı okuldan uzaklaştırılmıştı.

Böyle rezil bir olay yaşanmasına rağmen, bu şahıs bir süre sonra başka bir okulda tekrar görev yapmaya başlamıştı!

Vukuatlı okul dedik ya…

Şimdi sıkı durun. Müdür yardımcısı skandalının yaşandığı, diğer adıyla Dallas dizisine taş çıkartan sahnelerin cereyan ettiği okulda, daha önce de din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ve okul müdür başyardımcısı eşini ve çocuklarını terk edip, ayarttığı ve aşk yaşadığı kız öğrencisiyle kaçtığı öne sürülmüştü.

Feriha Uyar Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kısa sürede ahlaksızca olaylar yaşanıyor, utanca imza atanlar okuldan sadece uzaklaştırılıyor.

Peki, “bu okulun müdürü ne yapıyor?” diye soracak olursanız, O "ayılana gazoz, bayılan limon" dağıtmaya, bunca skandalın yaşandığı bu eğitim yuvasında hiçbir şey olmamış gibi görevine devam ediyor, ettiriliyor!

Aklıma gelen onca sorudan sonra…

Şimdi sadece şunu merak ediyorum.

Feriha Uyar Kız Meslek Lisesi müdürünü kim koruyor?

Bu kadar rezillik ve kayırmacılık zinciri ortadayken…!

Gelin görün ki birileri ölü taklidi yapıyor, okul müdürüne "gel bakalım sen buraya" demiyorlar veya diyemiyorlar!

Bu şehrin Milli Eğitim Müdürü, valisi zahmet edip,  Nilüfer’deki bu okula gelseler.

Öğrencilerin aileleriyle, öğretmenlerle tek tek görüşseler inanın çok başarılı bir iş yapmış olurlar, karanlığın aydınlatılması için öncülük yaparlar.

Son olarak Milli Eğitim Bakanı Prof. Ziya Selçuk'un sosyal medyada da sıkça dönen, "bazı öğretmenler iklim oluşturur, bazıları da sadece hava durumu sunar. Bu iki öğretmen tipi mutlaka ayrı değerlendirilmeli, kıymetlendirilmeli" sözünün altını çizerek hatırlatmak isterim.

Peki, hava durumu sunan ile ilklim oluşturan öğretmeni ayrı değerlendirirken, "ayılana limon bayılana gazoz" veren okul müdürünü, onunla iş tutan idarecileri nasıl değerlendireceğiz?

Nasrettin Hoca'nın testi kırılmadan uyarı tokadını patlatması gibi,

Her sene bir vukuatın yaşandığı Feriha Uyar'da, bu sene de bir vukuat yaşanmaması adına daha okul açılır açılmaz dikkat çekelim, başta İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü, İl Milli Eğitim Müdürü'nü, Vali'yi, Bursa Milletvekillerini konuyu es geçmemeleri konusunda göreve davet etmiş olalım.