BUSİAD Başkanı Türkay, yıllık enflasyon oranın da yüzde 11.89 olduğunu hatırlattı, üretim ve ihracatın istenilen seviyede olmadığını söyledi.

‘GÖRDÜKLERİMİZ BİZİ KAYGILANDIRIYOR’

Başkan Türkay, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Özellikle gıda ve alkolsüz içecekler grubundaki artış rahatsız edici düzeyde. Yaz sebze ve meyvelerinin bitmesiyle birlikte gıdada yüzde 3.03’lük bir yükseliş göze çarpıyor. Kurak geçtiği belirtilen bir dönemin yine aynı şekilde gitme endişesi bizi daha da kaygılandırıyor. Gıdada artışın sürme eğilimi var” dedi.

ÜRETİMLE AYAKTA KALIRIZ

BUSİAD Başkanı Türkay, şöyle devam etti: “Hep söylediğimiz gibi ekonomide sorunları çözecek yegane formül verimli, ihtiyaca dönük, ihracat hedefli üretimi gerçekleştirmektir. Bu hedef için farklı yollar aransa da, üreticinin önündeki finans, hukuksal ve bürokratik engellerin azaltılması çözüm için en güçlü formüldür. İş insanları, var gücüyle üretimin nicelik ve niteliğini artırmanın yollarını ararken, bunun ülkeye en büyük katkı olduğunun da farkındadırlar. İçinde olduğumuz sıkıntılı durumdan da ancak bizi üretme azmi kurtaracaktır” diyen Türkay, gelecek 6 ay içinde gıda ile ilgili sıkıntı yaşanmaması ve pandeminin üretimi yavaşlatması riskine karşı da önlemler alınması gerektiğini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi