Osmanlı'da, ramazan ayı gelince hayırsever kişiler, esnafları dolaşır, 'Zimem Defteri' denilen borç defterinin bir kısmını veya tamamını satın alırlardı. Bu hoş geleneği sürdüren ve gelecek nesillere aktarmak için gayret gösteren MÜSİAD Bursa Şubesi de, maddi durumu iyi olmayan ihtiyaç sahiplerinin bakkal borçlarını ödedi.

MÜSİAD Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Kemal Ermiş, Yönetim Kurulu Üyeleri Halil İbrahim Biçer ve Mustafa Yavuz, Osmangazi ilçesindeki mahalle bakkallarına giderek, ihtiyaç sahibi vatandaşların bu bakkallardaki toplamda 15 bin lira değerindeki borçlarını kapattı.

“İyilik ve güzellik yayıyoruz”

“Zimem Defteri” geleneğini hala yaşatıyor olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden MÜSİAD Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Kemal Ermiş, “Osmanlı’dan bu yana epey zaman geçti, birçok şey değişti belki ama bu milletin ruhunda olan merhamet, dayanışma ve paylaşma değişmedi. Çok şükür bizler de ecdadımızın geleneğini bugünlere taşıyarak iyilik ve güzelliğin yayılmasına katkı sağlamış oluyoruz. Rabbim herkesin yaptığı hayırları kabul etsin” dedi.

Editör: Haber Merkezi