BUSİAD Başkanı Türkay, salgın başladığında ekonomi açısından en önemli meselenin çarkların durmaması olduğunu ifade ettiklerini hatırlatarak, şunları söyledi:

GIDA FİYATLARI ARTTI

Mart ayında, salgına karşı para musluklarının açılması gerektiğini belirtmiş ve bunun doğuracağı enflasyon ve başka yan etkilerin şimdilik göz ardı edilebileceğini ifade emiştik. O gün acilen ekonominin ateşini düşürmek gerekliydi. Bugün de bu süreç tamamlanmış değil. O nedenle, bir süre yüksek enflasyonun olması kabul edilebilir bir durum. Yaz aylarında tarla ve bahçelerden gelecek ürünlerle, gıdada fiyat düşüşü yaşanırsa, sorunu daha kolay çözebiliriz. Yaz sonunda, daha makul enflasyon rakamları görmeyi umuyoruz. Bu anlamda artık tüm sektörlerde sağlığı göz ardı etmeden üretimi ve ihracat da arttırabilirsek, çözüm de kolay olur. Çıkış da V şeklinde olabilir.

BUSİAD Başkanı Türkay, yeni normalin rehavete neden olmasının, daha büyük yıkımlara neden olacağını da kaydederek, maske, mesafe ve hijyen üçlüsünü akıldan çıkarmamak gerektiğini de kaydetti.

Editör: Haber Merkezi