Emekli bayram ikramiyelerinin düşük olmasına geçtiğimiz Kurban Bayramı öncesi tepki gösteren emeklilerin sesi, yaklaşan seçim öncesi duyan iktidar, yeni bir adım atmaya, ikramiyeleri arttırmaya hazırlanıyor.

"Bizi 10 bin liraya mahkum ettiler" "Bizi 10 bin liraya mahkum ettiler"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Emeklilerimize bir seferlik beş bin lira destek verdik. Emeklilerimiz müsterih olsun. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerekli değerlendirmeleri yaparak, gerekli çalışmaları yaparız ve adımları atarız. Emeklilerin talebi var, bu adımı atmaya hazırız" dedi.

“2 BİN 200’E YÜKSELTTİK”

Bakan Işıkhan, NTV canlı yayınında soruları yanıtlayarak ikramiye ödenmesine 2 bin lira ile başladıklarını belirtirken, "Emekliler bizim için çok değerli. Enflasyona karşı vatandaşlarımızı ezdirmeme konusu emeklilerimiz için de geçerli. Bayram ikramiyesi de AK Parti döneminde gerçekleşti. Bunu 2018 yılında hayata geçirdik. 2 bin TL ile başladık daha sonra 2.200 TL'ye ardından da 4 bin TL'ye yükselttik. Bu kapsamda emeklilerimizin talep ve ihtiyaçlarını öncelendiriyoruz" dedi.

Işıhan ayrıca, "Emeklilerimizin refahını etkileyen unsurları gidereceğiz. Emeklilerimize birçok hizmette ayrıcalık vereceğiz" dedi. 

EYT kapsamındaki düzenlemeden faydalanan kişi sayısı yaklaşık 2 milyon. 950 bin EYT emeklisi vatandaş tekrar çalışma hayatına döndü. EYT'de süreç devam ediyor. 2024 yılının sonunda emekli sayısının 16 milyon 400 olacağını tahmin ediyoruz.

Emekli ikramiyeleri ilk olarak, 2015’te yapılan seçim öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirilmişti.

Editör: Bilal Kayaaltı