Çalışan emeklilere verilmeyen ikramiye hala tartışılmaya devam ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşı zammı düzenlemesi ile 15 milyonu aşkın SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklisinin alım gücünün artacağını açıklamasını yaptı.

2024 Ocak ayında emekli maaşı zammı için iki önemli adım atılması bekleniyor. Refah payı bütçe çalışmaları sonucunda netleşecek.

Aralık 2022'de 3 bin 500 TL olarak uygulanan taban emekli maaşı, Ocak ayında önce 5 bin 500 TL ardından Nisan 2023'te 7 bin 500 TL'ye yükseltildi. Bu 6 aylık dilimde toplam artış yüzde 114'ü aştı.

 

ERDOĞAN’A SUNULACAK

Aralık ayında yeni asgari ücret için 4 toplantı gerçekleşecek ve uzlaşma usulü tutar belirlenecek. Takvim gazetesinin haberine göre, Ocak ayı başında TÜİK Aralık ayı enflasyonunu duyuracak ve 6 aylık enflasyon oranı netleşecek. 6 aylık enflasyon oranlarıyla memur zammı ve refah payı hariç emekli zammı belli olacak. Refah payı ile en düşük emekli maaşı için çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacak ve Meclis süreci başlayacak. Refah payı bütçe çalışmaları sonucu netleşecekken 4 aylık enflasyon oranı dikkate alındığında en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liradan, 9 bin 705 lira olacağı kaydediliyor.

EN DÜŞÜK MAAŞ 15 BİN TL OLMALI

Zam yağmuru karşısında maaşları eriyen emekliler, Ocak’ta aylıklarına yapılacak olan artışın yüzde 100 olmasını,  alım gücünün artması için en düşük emekli maaşının 15 bin TL’ye yükseltilmesini istiyor.

Yanlış politikalar başa bela oldu, çoban bulamıyorlar Yanlış politikalar başa bela oldu, çoban bulamıyorlar

DAİRE TAKSİDİ ÖDEMEK HAYAL

Öte yandan, kentsel dönüşüm yasanının TBMM’de kabul edilmesinin ardından, ikamet ettiği apartman dönüşüme girecek olan emeklilerin, yaşanan ekonomik daralmadan dolayı banka kredilerini ödeme güçlüğü çekeceği, daire sahibi olmalarının hayal olduğu belirtiliyor.

Editör: Bilal Kayaaltı