BALKANTÜRKSİAD 30. Sinerji Toplantısına, Bulgaristan Ankara Büyükelçisi Anguel Tcholokov, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bulgaristan Bursa Konsolosu Momchil Rusinov, Bulgaristan Ticaret Ateşesi Lyubomir Lyubenov, BULTİŞAD Başkanı Burhan Nemutlu, Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın, TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sabriye Şen, OSB’lerin, BALGÖÇ, BUSİAD ve TEKSİDER başta olmak üzere SİAD’ların Başkanları ve yöneticileri, sanayiciler ile iş insanları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir, “BALKANTÜRKSİAD’ın bir geleneği olan yurtiçi ve yurtdışı sinerji toplantılarımızda amacımız, ülkemiz ekonomisine katkılar sağlamak, üyelerimize yeni ufuklar açmak. Bursa’mızın Balkanlar ile her anlamda var olan ilişkisini biz de BALKANTÜRKSİAD olarak ekonomik faaliyetlerle pekiştirme gayretindeyiz. Balkanlara açılan ilk kapımız olan, komşumuz, aile bağlarımız bulunan Bulgaristan’ın bizlerde ayrı bir yeri var” dedi.  BALKANTÜRKSİAD’ın odağında her zaman Balkanlar’ın olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirten Fatih Şakir, “Bu çalışmalarımızda yanımızda olan sayın valimize, sayın milletvekillerimize, sayın belediye başkanlarımıza, kardeş SİAD’larımıza, tabii ki üyelerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 TCHOLOKOV: DOSTLUK ZOR ZAMANLARDA BELLİ OLUR

Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçisi Anguel Tcholokov ise, iki ülke dostluğunun mimarları durumundaki BALKANTÜRKSİAD’a konukseverliği için teşekkür ederek, Bulgaristan’ın çok önemli sanayicilerinden Fikret İnce’nin Bulgaristan’da sadece finansal bir isim değil aynı zamanda kültürel sosyal bir iş insanı olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da iyi konuma gelmesi çalışmak zorunda olduklarını vurgulayan Anguel Tcholokov, “Dostluk zor zamanlarda belli olur. 6 Şubat depreminde sizlere destek olarak tarihi dostluğumuzu göstermek istedik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 100 yıl önce demişti ki; ‘Bulgaristan ve Türkiye dost olmak zorundadır’ Bu vizyonun hala devam ettirilmesi bu gecenin önemini göstermektedir” diyerek konuşmasını tamamladı.

 “İLK YATIRIMIM İÇECEK ÜZERİNE OLDU”

Gecenin onur konuğu Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) Kurucu Başkanı Fikret İnce, konuşmasına hayat hikayesinden kısaca bahsederek başlayarak iş hayatına girişinde yaşadığı zorluklardan bahsetti. Türkiye’de önemli şirketlerde çalışma hayatına başladığını söyleyen Fikret İnce, “Koç Holding’de uzun yıllar çalışarak o kültürü aldım. Bu kültür bana iş hayatımda önemli kazanımlar sağladı. Yurt dışında çok fazla ülke gezdim ve çalıştım. Eşimin Bulgaristanlı olması sayesinde Bulgaristan’a gittim. Bu ülkede yaptığım ilk yatırım içecek firması üzerine oldu. Bilmeden atıldığım bir işte 5 sene çalışarak yatırım yaptığım şirketi uluslararası bir firmaya sattım” şeklinde konuştu. Yaptığı yatırımlarla kendisine Bulgaristan vatandaşlığı verildiğini belirten Fikret İnce, Bulgaristan’da da yaşamaktan mutlu olduğunu söyledi.

“ÇEKİNCELERİNİZİ KENARA BIRAKIN”

Bulgaristan’da iş yapmak isteyen yatırımcıların bürokraside hiçbir şekilde sıkıntı yaşamayacağını ifade eden BULTİŞAD Kurucu Başkanı Fikret İnce, “Gelin yatırım yapın mutlu olun. Zamanında benim yaptığım yatırımları siz de yapabilirsiniz. Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı Bulgaristan konumundadır. Öncü olarak yaptığımız girişimlerle Bulgaristan’a önemli yatırımlar kazandırdık. İş insanları için sermayeyi korumak önemli, Bulgaristan’da vergi oranları gayet iyi durumda. Türkiye’de yaptığınız yatırımların aynısını Bulgaristan’da da yapabilirsiniz. Çekincelerinizi bir kenara bırakarak sizlere orada her türlü yardımı yapmaya hazırız” diyerek sözlerini tamamladı. 

Programda sponsorlar Elfi Gayrimenkul, Era Alüminyum, Eyrice Dental Grup ve Plaza Event temsilcilerine teşekkür plaketleri takdim edilirken, BALKANTÜRKSİAD’a katılan 23 yeni üyeye rozetleri takıldı ve üyelik sertifikaları verildi.

Hükümlüler BUTGEM’de meslek öğrenecek Hükümlüler BUTGEM’de meslek öğrenecek

Editör: Bilal Kayaaltı