Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılında da sosyal yardım ve destek ödemelerine devam ederek milyonlarca vatandaşa destek elini uzatıyor. Yeni yılın ilk müjdesi olarak, asgari ücretlilere ve emeklilere yönelik 15.000 TL'ye varan devlet desteği açıklandı.

Aile Destek Paketi ile 4 Milyon Aileye Destek

Bakanlık tarafından hayata geçirilen Aile Destek Paketi ile dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan 4 milyon aileye önemli bir destek sağlanacak. Ayrıca, bu destekten özel durumu olan ve özel yardıma ihtiyaç duyan milyonlarca vatandaş da yararlanabilecek.

Asgari Ücretlilere ve Emeklilere Ayda 850 TL'den Başlayan Destek

Aile Destek Paketi kapsamında emeklilere, asgari ücretlilere ve çalışmayan herkese yönelik yeni bir destek paketi oluşturuldu. Bu kapsamda devlet, hane içindeki kişi başına düşen gelire göre aylık 850 TL ile 1900 TL arasında destek ödemesi yapacak.

Yıllık Destek Miktarı 15.000 TL'yi Bulacak

Asgari ücretli bir ailenin hane içindeki kişi başına düşen geliri 3.500 TL'den az ise, bu aileye aylık 1.250 TL destek ödemesi yapılacak. Bu durumda, bir asgari ücretli aile, yıllık 15.000 TL destek alabilecek.

Elektrik ve Doğalgaz Tüketimi Desteği de Sağlanacak

Aile Destek Paketi ödemeleri sadece nakit destekle sınırlı kalmayacak. Ayrıca, doğalgaz ve elektrik tüketimi desteği de sağlanacak. Bu sayede emekliler ve asgari ücretliler, onaylanan başvuruları sonucunda kış aylarında düzenli doğalgaz yardımı ve elektrik tüketim desteği alabilecek.

Başvuru Şartları

Aile yardımından faydalanmak için başvuru yapacak bireylerin hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Bu kriterlere uyan vatandaşlar, başvurularını e-devlet üzerinden veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla gerçekleştirebilecek.

Sosyal Devlet Anlayışını Bir Adım Daha İleri Taşıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Aile Destek Paketi, milyonlarca ailenin maddi sıkıntılarını hafifletmeyi hedefleyerek sosyal devlet anlayışını bir adım daha ileri taşıyor.

Tren mağdurlarının yüzü güldü Tren mağdurlarının yüzü güldü

Editör: Bilal Kayaaltı