Gabar Dağı’ndaki kuyulardan günlük yaklaşık 40 bin varil petrol üretimi seviyesine ulaşıldığını kaydeden  Bayraktar,  üretimi 2024 yılı sonunda 100 bin varile çıkarmak üzere çalışmalar yoğun şekilde devam ettiğini ifade etti.

"REKOR KIRIYORUZ"

Gabar Dağı’ndaki Şehit Aybüke Yalçın 26-29 petrol kuyusunda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Bugün Şırnak’ta Gabar’dayız. Bir kez daha burada Türkiye Petrollerinin Şehit Aybüke Yalçın ve Şehit Esma Çevik’in petrol sahalarında buradaki çalışmaları yerinde görmek, buradaki arkadaşlarımız ile bayramlaşmak için buraya geldik. Bugün bizim için müstesna bir gün. Hem Ramazan Bayramını idrak ediyoruz ama aynı zamanda bugün Cumhuriyet tarihinin rekoru ile buradayız. Allah’a hamdolsun bugün itibari ile 40 bin varil günlük üretimi burada geçmiş bulunuyoruz. Bu, Türkiye’de en kaliteli petrolü ürettiğimiz ve en çok petrolü ürettiğimiz gün olarak açıkçası tarihe geçen bir gün" dedi.

Taksim'e girmek isteyenler gözaltına alındı Taksim'e girmek isteyenler gözaltına alındı

100 BİN VARİLE ÇIKACAK

Bugünün Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde önemli bir gün olduğunu belirten Bakan Bayraktar, "Bugün itibari ile Türkiye’de üretimimiz 100 bin varili toplam da geçmiş olduk. Tabii, Şırnak açık ara Türkiye’nin artık net bir şekilde petrol şehridir, petrol başkentidir. İnşallah daha gidecek yolumuz var. Daha önce de ifade etmiştim. Yılbaşı gecesi buraya geldiğimizde, bu yılbaşında hatırlarsanız demiştik ki, 2024 sonu hedefimiz 100 bin varil günde çıkabilmek. Bunun içinde gece gündüz çalışıyoruz. Şu anda 33 kuyuda bu üretimi gerçekleştirdik. Kuyu başı ortalama üretimimiz bin 200 varili geçmiş durumda. Dolayısı ile inşallah biz hedefimiz olan 95 kuyuya geldiğimizde yılsonunda bu rakamlara ulaşmış olacağız. Bu Türkiye’nin özellikle enerjideki dışa bağımlılığında fevkalade önemli. Dolayısı ile burada ki çalışmalar aralıksız kesintisi bir şekilde devam edecek" diye konuştu.

Editör: Bilal Kayaaltı