İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın Bursa Şubesi tarafından düzenlenen basın toplantısında, Gazze'ye insani yardım malzemeleri ve aktivistleri taşıması planlanan gemilerden oluşacak Özgürlük Filosu hakkında bilgilendirme yapıldı.

IHH Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Göksun, yaptığı konuşmada, vakfın kuruluş amacının yalnızca ihtiyaç sahiplerine gıda desteği sağlamak ve yaraları sarmak olmadığını belirtti. Dünyanın neresinde zulüm varsa, din, dil, ırk ayırmadan el uzattıklarını ifade etti.

Göksun, Filistin'de ateşkesin sağlanması, Refah Sınır Kapısı'nın İsrail tarafından kontrol edilmeden açılabilmesi ve Gazze'deki ablukanın tamamen kaldırılması için bir dizi eylem gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

YOLCU GEMİSİ DE VAR

İHH'nın da içinde yer aldığı 185 sivil toplum kuruluşunun birlikte gerçekleştirdiği Özgürlük Filosu hareketini anımsatan Göksun, "42 ülkeden 15 binden fazla katılım talebiyle bu organizasyon düzenlendi. Gemiler temin edildi, görüşmeler yapıldı, insani yardımlar sağlandı. Bir insani yardım gemimiz ve iki yolcu gemimiz var. Bunlarla yola çıkmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

“BAYRAK SORUNUNU AŞMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Göksun, İsrail'in aktivist gemilerine izin vermediğini ancak insani yardım malzemelerinin ulaştırılmasına kolaylık sağlanabileceğinin bildirildiğini aktardı. Filodaki gemilere çekilecek ülke bayraklarıyla ilgili yaşanan sorunu dile getiren Göksun, bunu aşmaya çalıştıklarını ifade etti.

Bursa'da bir döneme damga vuran Şenol Dolar yaşamını yitirdi Bursa'da bir döneme damga vuran Şenol Dolar yaşamını yitirdi

“YARDIMLARI REFAH’TAN ULAŞTIRACAĞIZ”

Göksun, Gazze Şeridi'nin Refah bölgesine, Ariş'e hiçbir yardım kuruluşu temsilcisinin alınmadığını ifade ederek, "İnşallah önümüzdeki günlerde bizden birkaç temsilci arkadaş o bölgeye gidebilecek ve ayrıca gemileri hareket ettireceğiz. Başka gemiler kiralayıp insani yardım malzemelerinin ulaşmasını sağlamaya çalışacağız ve Refah'tan ne kadar hızlı geçebildiğini orada kontrol edeceğiz" dedi.

GEMİLERDEN BİRİNİ BURSA DOLDURACAK

İHH İnsani Yardım Vakfı Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan da açıklamalarda bulunduğu toplantıda,  20 insanı yardım gemisinden birini Bursa olarak göndermek istediklerini söyledi, bugünden itibaren kampanya başlattıklarını kaydetti. Bursa’da yaşayanları  Gazze’ye gidecek gemi için yardım kampanyasına katılmaya davet etti.

Kaptan, gazetecilere Afet Koordinasyon Merkezi'ni gezdirerek bilgiler verdi. 

Editör: Bilal Kayaaltı