Her gün Bursa’yı arşınlıyorum, kenti yönetenlerin çizdiği pembe tabloya, bu şehirde yaşayanların kahir ekseriyeti kenarda köşede ‘renksiz’ dediğine şahit oluyorum.

Gelin görün ki, kocaman kocaman acayipliklerin yaşandığı Bursa’mızdaki irili ufaklı muhalefet, iktidar belediyelerine, siz ne yapıyorsunuz demeyi bir türlü beceremiyor.

Dün, Gelecek Partisi’nin Bursa kurucularından olan Mustafa Öztürk’e seslenmiş, ‘İzzetin Küçük’ü bırak, Bursa’nın sorunlarına bak!’ başlıklı bir yazı kaleme almıştım.

Acayip bir durum meydana geldi, yazıdan dolayı onlarca etkili, yetkili, ilgili kişi telefonla aradı, mesaj gönderdi.

Arayanların tamamına yakını Gelecek Partisi’nin Kurucu İl Başkanı Alpaslan Yıldız’ın Bursa’da nasıl muhalefet yapacağını merak ettiklerini söylediler.

***

Yıldız’ın mevcut muhalefete ayak uyduracağından endişe ettiklerini belirtenler oldu.

Onca sorun, sıkıntı, çile Bursa’ya adeta yapışmışken, Alpaslan Yıldız’ın geleneksellik havuzundan faydalanarak, hazırlanan basın bültenini gazetelerin maillerine gönderip görevini yapacağından ürktüklerini söylediler.

Bu ve buna benzer onlarca mesaj okudum, cevap verdim, telefonla konuştum gün boyu.

***

Görünen o ki, Gelecek Partisi’nden klasik muhalefetin dışına çıkmasını istiyor vatandaş.

Ezberleri bozan adımlar atmasını, aynı zamanda kıskandıran eleştiriler getirmesini arzuluyorlar.

Diğer taraftan, muhafazakâr geleneğin sınırlarını aşıp, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, özellikle siyasetten uzaklaşan gençlerin ilgisini çekecek yeni bir anlayışı inşa etmeleri gerekiyor.

Kapalı kapılar ardında konuşulan yolsuzlukların, iş takipçisi aşağılıkların ipliğini pazara çıkarmak, yeni söz, yeni bir yol araladıklarını söyleyen Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız’ın görevi olsa gerek.

Kısacası vatandaş, orta yerde duran tuhaflıklar için sarsızcı sözler söyleyebilecek adamlar arıyor.

Dolayısıyla, hepimizi bağlayan, can sıkan, kendimizi, üslubumuzu, yönetenleri, muhalefetin izlediği politikayı sorgulamamızı gerektiren bir tabloyu herkese gösteren, anlayışın perdesini açmak gerekiyor.