Daha önce 20 Ekim tarihinde yapılması planlanan ancak Gazze’de yaşanan insanlık dışı saldırılar ve ülke çapında milli yas ilan edilmesi dolayısıyla ertelenen GESİAD 100. Yıl Balosu, davetlilerin yoğun katılımları gerçekleştirildi. Düzenlenen geceye AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa Barosu Başkanı Metin Öztosun, MARSİFED Başkan Vekili Osman Akın, GİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eroğlu, TÜGİAD Bursa Şube Başkanı Selim Baykal, BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı  İsmail Sülek, ARSİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Acar, YEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Samet Düvencioğlu, Bursa Rehberler Odası Başkanı Denizhan Sezgin, BİSİAD Başkanı İdris Doğrul, ANGİAD Başkanı Serhan Yıldız, EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, ESGİAD Başkanı Ulaş Entok, Kıbrıs Giad Başkanı Orhan Gavani, BAGİAD Başkanı Emrah Bilcanlı, GAGİAD Başkanı Cihan Koçer, ŞİAD Başkanı Nihat Bilişi ve davetliler katıldı.

CUMHURİYET, DÜŞÜNCENİN, İDEALİN ESERİ”

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, “Cumhuriyet bizler için, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin zaferini, yeni bir devletin doğuşunu ve demokrasinin ilanını simgeliyor. Bugün;  10 Kasım tarihinde de saygı ve özlemle bir kez daha andığımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’dan itibaren, 29 Ekim 1923’e kadar büyük mücadelelerle geçen 53 ayın bir başka ifadeyle 1620 günün ardından ilan edilen cumhuriyetimizin, bağımsızlığımızın 100. yılını kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu, sadece bir milletin değil, aynı zamanda bir düşüncenin, bir idealin ve bir vizyonun zaferidir. Bu vizyon, çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir Türkiye'nin temellerini atmıştır” dedi.

“HİÇBİR KUVVET BİZİ YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEYECEK”

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bu büyük değişimi gerçekleştirirken, ülkenin ortak değerlerine ve tarihine derin saygı duyarken bir yandan da çağın gereksinimlerini de göz önünde bulundurduklarını belirten Murat Kaya, “Bugün, cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü kutlarken, bu büyük vizyonun mirasını koruma ve geliştirme sorumluluğunu taşıyoruz. Bu sorumluluk bilhassa biz gençlere, aslında sadece yaş olarak değil, kendisini yenileyebilen ve zihnen diri tutanlara verilmiştir Biz de 100 yıl sonra bugün; ‘Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur’  diyor ve ekliyoruz; “Büyük Atatürk, varlığımızın en kutsal temeli olan, Türk istiklâl ve cumhuriyetinin sonsuz bekçisiyiz. Bu karar, değişmez irademizin ilk ve son anlatımıdır. İstikbâlde, hiçbir kuvvet bizi yolumuzdan döndüremeyecektir” şeklinde konuştu.

 “KREDİ VE NAKİT İHTİYACININ KARŞILANMASI LAZIM”

Ülke sınırlarında yaşanan savaşların ve Filistin’de yaşanan soykırımın global anlamda yaşanan büyük ekonomik krizler ve darboğazın iş yapış şekillerini değiştirdiğini söyleyen Murat Kaya, “Ülkemizde yaşanan derin ekonomik sorunlar iş dünyası olarak bizleri ciddi anlamda sarsmaktadır. Kısa vadede, üreten, istihdam sağlayan, ihracat yapan bizlerin acil olarak desteklenmesi gerekmektedir. Ekonomik kararların umudumuzu yeşertecek türden olmasını bekliyoruz. Çünkü gelmiş olduğumuz noktada ivedi bir şekilde kredilere ulaşabilme ve nakit ihtiyacının karşılanması büyük önem kazanmıştır. Unutulmamalıdır ki, Türk özel sektörü ve girişimciler ekonomimizin can damarıdır. Bu kesimin mutlaka ve mutlaka ayakta kalması ve hayatiyetini devam ettirmesi gerekmektedir.  Biz iş dünyası temsilcileri olarak, yıllarca büyük emeklerle bugünkü konumuna ulaşan müesseselerimizin küçülmesini ve kapanmasını istemiyoruz” dedi.

“GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ İNŞA EDİYORUZ”

 AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, “Bu topraklarda yüzlerce yıldır var olan milletimiz, Cumhuriyetimizin çatısı altında geleceğe güvenle yürüyor. Bugün Gazze’de yaşanan soykırıma karşı en yüksek sesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, aziz milletimizden aldığı güçle çıkarıyor. Biz Cumhuriyetimizin yüzyılını, her alanda güçlü Türkiye’yi inşa ederek kutluyoruz. Biz sanayicimizin her zaman yanında olduk ve bu ülke için çalışan, üreten herkesi desteklemeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun” dedi.

“RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM”

 İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, programda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederek, “Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyor ve milletçe sahip çıkıyoruz. Biz bu zorlu coğrafyada bu çölde bir vaha gibi yaşıyorsak bunun sebebi Cumhuriyetimizdir. Cumhuriyete sahip çıkmak çok önemli. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere cumhuriyetimizin tüm kurucularını rahmet ve minnetle anıyorum. Allah bu ülke için çalışan, üreten, istihdam yaratan herkesin işine kolaylık versin” dedi.

“KADIN ERKEK OMUZ OMUZAYIZ”

Bursa Barosu Başkanı Metin Öztosun da “Kadın, erkek omuz omuza bu cumhuriyeti kuran Gazi Mus-tafa Kemal Atatürk, şiirlerin en güzelini Cumhuriyetimizi kurarak yazdı. Bugün burada kadın, erkek omuz omuza isek bu Cumhuriyetimizin en büyük kazanımlarındandır. Bizler de bir çift mavi gözün ışığında Cumhuriyetimizi korumaya ve yaşatmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“ MİRASA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise, “Ulu Önderimiz bize çok değerli bir miras bıraktı ve bu mirası 100 yaşına taşıyan bir neslin çocuklarıyız. Daha nice yüzyıllara taşıyacağımıza olan inancımla Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyorum” dedi.

"DAHA NİCE YÜZYILLARA"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız da, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını emanet ettiği gençlerin Cumhuriyetimize sahip çıktığını görmek hepimizi gururlandırıyor. Daha nice yüzyıllarını görmek dileğiyle Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından GESİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Papatya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yener Poroy, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Savaş Karagöz, Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Sedef Pamirol, Yönetim Kurulu Saymanı Ufuk Erdoğan, Yönetim Kurulu Üyeleri Recep İzmirli, Bülent Çavdar, Ömer Abdullah Akarca, Uğur Akın, Tangün Ocak, Egemen Kepir, Serdar Bali, Ali Kemal Kaboğlu, Göktuğ Konukoğulları, Zafer Şahin, Melih Özgür, Recep Dönmez ve Mümin Kırcalı’ya teşekkür plaketlerini Başkan Murat Kaya takdim etti.

Bursa'da vicdanları sızlatan görüntü! Bursa'da vicdanları sızlatan görüntü!

YENİ ÜYELERE ROZET TAKILDI

Daha sonra çeşitli illerden programa misafir olarak gelen genç iş insanları ve yöneticileri dernek başkanları tarafından GESİAD’a yeni üye olan Gürkan Keskin, Cihat Geneşke, Kürşad Behman Eyrice, Egemen Erol, Neytullah Karakaya, Murat Saka, Ahmet Zahir Yahyaoğlu, Utku Toyman, Cem Yıldız’a rozetleri takıldı.

SPONSORLARA PLAKET VERİLDİ

Gecenin ana sponsoru Erbab Otomat’tan Ufuk Erdoğan’a, altın sponsoru Almira Hotel’e, gümüş sponsorları Beşyol Kebap’tan Melih Özgür’e ve Nef Arsa Bursa’dan Cengiz Kaya’ya, bronz sponsorları Anılsan Havlu’dan Burak Anıl’a, DRN Destek Hizmetleri’nden Egemen Kepir’e, Limadem Elektrik’ten Olgun Şafak Karabiber adına Öznur Karabiber’e ve Papatya Sigorta’dan Tolga Papatya’ya teşekkür plaketleri verildi.

Programda ayrıca GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya tarafından GESİAD Dernek Sorumlusu Dilek Aktaş ve GESİAD Danışmanı Kenan Kibar’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Editör: Bilal Kayaaltı