Almira Otel’de gerçekleştirilen toplantıya; GESİAD Başkanı Kerim Demiral, MARSİFED Başkanı Ramazan Kaya, BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, BUİKAD Başkanı Oya Eroğlu, GESİAD Kurucu Başkanı M. Orhan Efe, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin, BİSİAD Başkanı Dağhan Uzgur, KALDER Başkanı Erdal Elbay ve ARSİYAD Başkanı Gürsel Durmuş'un yanı sıra GESİAD üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. GESİAD Başkan Kerim Demiral, kurulduğu günden beri duruşu ile saygın bir kuruluş olan GESİAD’ın Bursa’ya doğru gözle baktığını söyledi.

'DENGELER DEĞİŞİYOR'

Dünyanın büyük bir değişim içerisinde olduğunu belirten Demiral, “Tüm dengelerin değiştiği bir döneme tanıklık ediyoruz. Teknolojik gelişmelerin baş döndürdüğü, algı operasyonlarıyla büyük grupların harekete geçirildiği mekanizmalar devrede. Bu dönem için ‘Akıl ve Beden’ sağlığımız çok önemli. Bu dönemi az hasarla atlatmamız lazım. Bunun ilacı da Oytun hocamızda. Bir çoğumuz kendisini televizyonlardan tanıyordur. Tanımayanlar da bu akşam kendisini bizzat dinleme şansı yakalayacak ve onun engin bilgilerinden faydalanacak” diye konuştu.

'ÇOK YİYEREK UZUN YAŞAYAN YOK'

Sinerji Toplantısı’nın konuğu olan Doç. Dr. Oytun Erbaş, programa katılanlara bir sunum gerçekleştirdi.Her şeyin çoğunun zararlı olduğunu belirten Doç. Dr. Erbaş, “Çok çalışmak çok spor yapmak çok tuzlu yemek yıpratır. Bunların hiçbirini yapmak da yıpratır. Cihazı temiz kullanmak lazım. İnsan, hayatının kıymetini yoğun bakımda anlar. Onun için hayatınızın kıymetini bilin. Sigara içmeyin. Arada yapmak iyidir. Az az kullanmak daha güzel. İki paket sigara içmeye demir olsa akciğer dayanmaz. Çok yiyerek uzun yaşayan yok” ifadelerini kullandı. Erbaş, sunumunda ayrıca iyi bir ebeveyn olmak gibi, aileden geçen rahatsızlıklar gibi pek çok konuda da bilgiler verdi.

Editör: Haber Merkezi