Türkiye'de 1999 yılından itibaren başlayan banka operasyonları ile de ülke gündeminin başındaki isimler arasında yer alan iş adamı Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu Olay Gazetesi ve televizyonunda bir süredir devam eden tenkisat, geçtiğimiz hafta televizyonda çalışan 50’nin üzerinde basın emekçisinin işine son verilmesiyle gündeme oturdu.  Medyanın kapısına Çağlar’ın kilit vuracağı iddiaları devam ederken, bu haftada Olay Gazetesi’nde sular kaynamaya devam etti. Gazetede aralıksız 20 yıl köşe yazarlığı yapan Selahattin Adıgüzeller’e büyük vefasızlık yapılarak işine son verildi.   

SOSYAL MEDYA HESABINDAN TEPKİ GÖSTERDİ

Mesleğin onuruna tek leke getirmeden ayrılmanın gururunu yaşadığını Facebook hesabından duyuran Adıgüzeller,  ‘Gönül isterdi ki, bu vedayı gazetemdeki köşemden yapayım, kısmet değilmiş sağlık olsun!’ şeklinde ifadeler kullandı.  Adıgüzeller, vedasında, Muhsin Yazıcıoğlu’nun, ‘İki saniyelik ömür için fırıldak olmaya gerek yok ‘ sözünü de paylaşması, kurumda yaşanan sıkıntıların habercisi olduğu kaydediliyor. Bu arada, Adıgüzeller’in paylaşımına yüzlerce destek yorumu yapıldı.Adıgüzeller'in kurumdaki arkadaşları ve yöneticilerle tek tek helalleştiği öğrenildi.

                        

Gazeteci Selahattin Adıgüzeller, veda yazısında şu ifadelere yer verdi:

Sevgili dostlar!

32 yıllık meslek hayatımın son 20 yılını geçirdiğim OLAY Gazetesi’ne 30 Eylül 2019 tarihi itibariyle veda etmiş bulunmaktayım.

Gönül isterdi ki, bu vedayı gazetemdeki köşemden yapayım, kısmet değilmiş sağlık olsun!

Kırgınlığım, yılgınlığım yok…

Girdiğim ilk günkü gibi başım dik, alnım daha da açık, kurumumun itibarına, mesleğimin onuruna tek leke getirmeden ayrılmanın gururunu yaşıyorum.

Okurlarımdan ve mesai arkadaşlarımdan ayrılmanın burukluğu var sadece içimde…

OLAY Medya’nın yayın hayatına ekonomik fedakârlığa gerek duyulmadan devam etme kararı bu burukluğumu da sevince döndürdü.

Sonuçta, medya binaları ‘Sarı çatı gazeteci sığınma evi’ değil, patronların bizleri ölene kadar bakma zorunluluğu yok! Hele ki medya sektörünün geldiği bu noktada…

Bu tür vedalar, değişimler profesyonel iş hayatının bir gerçeği…

Kimse vazgeçilmez değildir!

OLAY’dan kimler geldi, kimler geçti ve geçmeye devam edecek…

Önemli olan bu kubbede hoş bir seda bırakabilmek…

Ve helalleşmeleri musalla taşına bırakmadan yapabilmektir!

Bundan sonra ne yapacağıma henüz karar vermedim ama zaman yan gelip yatma zamanı değil…

Kısıtlı yeteneklerim, ilke ve değerlerim doğrultusunda medya sektöründe veya başka bir alanda çalışmaya çalışacağım!

Olmadı, oturur anılarımızı yazarız. TMSF sürecinde yaşanılanları yazsam best-seller olur!

Sözlerimi, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun çok sevdiğim sözleriyle noktalıyorum:

“Bu ülkede dürüstlük başa beladır. O bela bizim başımızın tacıdır. İki saniye sonrasına garantimiz olmayan bir ömür için fırıldak olmaya gerek yok.”

Editör: Haber Merkezi