Her geçen gün daha çok temiz havaya, temiz çevreye ihtiyaç duyuyoruz.

Duman, gaz, karbon monoksit, kükürt ve radyasyon atıkları canlıların kimyasını bozuyor; yaşam kalitesini abluka altına alıyor.

Son yıllarda ülkemizde güneşten elde edilen, adına ‘yenilebilir enerji’ denilen güneş enerjisi panelleri, temiz hava solumamızla birlikte, üretim alanında sunduğu fırsatlarla da göz kamaştırıyor.

Tüm dünyada yenilenebilir enerji kaynakları kullanarak elektrik üretmenin maliyeti her geçen yıl azalmasıyla, tüketicilerin yenilenebilir enerji kaynaklarını tercih etme oranını arttırıyor.

Düşünsenize, yüzlerce işçi çalıştıran, binlerce lira elektrik faturası ödemek zorunda kalan sanayiciler, güneş enerjisi panelleri sayesinde giderlerinde ciddi düşüşler yaşayorlar.

***

Buradan yola çıkarak.

Geçen gün güneş enerji santralleri (GES) sistemleri imalat ve kurulumunda Türkiye’nin tek TSE belgesine sahip firması olan Bursa TEK Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahintaş, hayvancılık yapan çiftçilerimizin, güneş panelleri sayesinde maliyetlerinde ciddi düşüşler yaşadığına dikkat çekti.

Aslında bu şu demek oluyor,  tarım ve hayvancılığa, maliyet artışından dolayı soğuk bakan girişimciler için cazip bir kapı aralanmış olacak.

Yanı sıra güneş enerjisinden elektrik üretenlerin yüzünü, devlet alım garantisiyle güldürüyor.

İbrahim Şahintaş, yaptıkları işi sevmekle birlikte, ülkemize, şehrimize faydalı olmanın da mutluluğunu yaşadıklarını dile getiriyor.

Şöyle ki, her evin, işyerinin,  fabrikanın, seranın, çiftliklerin çatılarının güneş enerjisi panelleriyle donatılması demek; küresel ısınmanın önüne geçmek demektir. Maliyetlerden dolayı üretimden çekinenlere ise cazibe kapısı olduğunu; çünkü beş yılda kendilerini amorti ederek kullanıcılarına kazandırmaya başladığını ifade ediyor.

Şahintaş ayrıca, Bursa’mızdaki belediyelere proje desteği vermek istediklerini, kentimizde insan hareketliliğinin olduğu alan, cadde ve sokaklara şehrin estetiğini içine alan güneş panelleri koyarak, toplumu bilinçlendirmek istediklerini söyledi.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri, enerji ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak elde etmeyi tercih ederken, bizler bunu niye yapmayalım!  

İbrahim Bey’in önerilerini şehrimizdeki belediyeler dikkate almalı. Havası, suyu daha temiz bir Bursa için harekete geçmeliler.