Türkiye’de bir ilk gerçekleşti, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sorumluluğunda olan Emniyet Genel Müdürlüğü Medya, Halkla İlişkiler ve Protokol Daire Başkanlığı’na teşkilat dışından atama yapıldı. Teşkilat içinde 'Müge Anlı'da Emniyet Genel Müdürü yapılırsa şaşırmamak lazım' yorumları yapılmaya başlandı.

1996 yılında gazeteciliğe başlayan Levent Eke çeşitli ulusal kanallarda polis adliye muhabirliği ve parlemento muhabirliği yaptı. 2011 yılından beri A Haber'de çalışan Eke Emniyet Genel Müdürlüğü'nde birinci sınıf Emniyet Müdürlerinin görev aldığı "Medya, Halkla İlişkiler ve Protokol Daire Başkanı" olarak atandı.

EMNİYET MÜDÜRLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Derneği Genel Başkanı İsmail Çalışkan yaptığı açıklamada “EGM Medya – Halkla İlişkiler ve Protokol Dairesi Başkanlığı makamına, bir TV kanalının haber muhabiri Levent Eke, teşkilat mevzuatının olanak vermemesi sebebiyle ‘’vekaleten” atanmıştır. Bu atamanın, meslek içinde anılan görevi başarı ile yapacak çok sayıda nitelikli personel olmasına rağmen gerçekleşmesi teşkilat içinde rahatsızlık oluşturmuştur” dedi.

‘BÖYLE ŞEY OLMAZ’

Levent Eke’nin mesleki kariyerine ve başarılarına saygı duyduklarını belirten İsmail Çalışkan "Söz konusu makamın isminde “Medya” sözcüğünün bulunması, gazetecilik mesleği ile bir ilgisinin bulunduğu anlamına gelmemektedir. Birimin görevleri tamamen polislik mesleğinin konularını, kurallarını ve uygulamalarını kapsamaktadır. Diğer daire başkanlıklarından farkı bulunmadığından bir basın mensubunun yönetimini gerektirmeyecek kadar polisiye bir hizmettir. Böyle şey olmaz" diyerek tepkisini dile getirdi.

‘DENEYİM VE HASSASİYET GEREKLİ’

Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Derneği Genel Başkanı İsmail Çalışkan, “Teşkilat Kanunu gereğince söz konusu makama 1.Sınıf Emniyet Müdürünün atanması, kurumsal geleneğin devam ettirilmesi, veri güvenliğinin sağlanması,, üniforma – hiyerarşi sistemi içinde astlara emir / talimat verme kolaylığı ve yetkisi ile teşkilatın kendi iç dinamiklerinin bozulmaması adına fazlaca önem taşımaktadır.Emniyet teşkilatı birimleri, teşkilata 20-25 yıl hizmet vererek yüksek deneyime, bilgi birikimine ve uzmanlık eğitimine sahip, devletin ve emniyet teşkilatının teamül ve geleneklerini bilen nitelikli rütbeli personel tarafından yönetilmektedir. Konuların hassasiyeti, ast-üst ilişkileri ve polis teşkilatında emir müessesesinin önemi açısından gerek yasa gerekse uygulamalarda buna uyulmuştur. Bu atamanın, üst düzey #polis yöneticilerinin kadrosuzluk nedeniyle emekli edildiği bir ortamda yapılması, hem hukuka hem de teşkilatın geleneksel hiyerarşik yapısına uygun olmadığı değerlendirilmektedir. Biz, Emekli Emniyet Müdürleri olarak teşkilatımızın önemli makamlarına benzer atamaların yapılmasından endişe duymaktayız” şeklinde açıklama yaptı.

Editör: Haber Merkezi